Stația de epurare de la Glina e împânzită de deșeuri. În canalizare au fost aruncate electrocasnice și animale întregi

Stația de epurare de la Glina e împânzită de deșeuri. În canalizare au fost aruncate electrocasnice și animale întregiSursa: Facebook/ Garda Națională de Mediu

Garda Națională de Mediu a anunțat că stația de epurare de la Glina se confruntă cu o serie de probleme ce duc la poluarea semnificativă a mediului. În urma unei inspecții s-a descoperit că bucureștenii aruncă în sistemul de canalizare tot felul de obiecte, până la electrocasnice sau chiar animale întregi.

Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu s-a aflat, marți, într-o vizită la stația de epurare a apelor uzate Glina.

Stația de epurare de la Glina, coșul de gunoi al bucureștenilor

Acolo s-a descoperit că oamenii aruncă în sistemul de canalizare o mulțime de obiecte, care nu fac decât să producă avarii, disconfort și să polueze mediul înconjurător.

„Una dintre marile probleme cu care se confrunta staţia este cantitatea uriaşă de deşeuri pe care bucureştenii la arunca în canalizare şi care nu ar trebui niciodată să ajungă acolo. De la mii de tone de şerveţele umede şi scutece, până la cârpe, jucării, tot felul de echipamente electrocasnice şi chiar carcase de animale.

Capete de porc sau chiar porcul cu totul, cai, o jumătate de oaie, nici o problemă”, se arată într-o postare a Gărzii Naționale de Mediu.

Ei au atras atenția că sistemul de canalizare nu este coșul de gunoi, având în vedere că au fost găsite chiar frigidere, aparate de aer condiționat și altele, pe lângă substanțele toxice sau medicamente expirate.

Cetățenii trebuie să fie mai responsabili atunci când folosesc sistemul de canalizare

În acest sens, Comisarul General Aurelian Păduraru a făcut un apel către locuitorii capitalei și către cei care locuiesc în zonele limitrofe să dea dovadă de responsabilitate atunci când folosesc canalizările.

„Atunci când deșeurile ajung în canalizare acestea blochează conductele de scurgere, materiile organice depuse pe conducte creează mirosuri neplăcute iar prin acumulare pot obtura canalele blocând fluxul de ape uzate sau chiar creând refulări”, a menționat Aurelian Păduraru.

În continuare, el a punctat faptul că toate aceste lucruri duc la poluarea mediului, care pot fi evitate prin simpla folosire a coșului de gunoi, în locul sistemului de canalizare. „Într-un final totul se răsfrânge asupra calităţii vieţii noastre”, a mai adăugat Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu.