Evenimentul Zilei > Social > Un copil de opt ani, găsit în viață într-o gură de canalizare. Băiatul fusese dat dispărut de opt zile
Un copil de opt ani, găsit în viață într-o gură de canalizare. Băiatul fusese dat dispărut de opt zile

Un copil de opt ani, găsit în viață într-o gură de canalizare. Băiatul fusese dat dispărut de opt zile

Joe, un băiat de opt ani din orașul Oldenburg, din nord-vestul Germaniei, a fost găsit într-o gură de canalizare, în viață, după opt zile de la dispariție. Polițiștii spun că, cel mai probabil, copilul ar fi căzut acolo în timp ce se juca, însă s-a dezorientat, nemaireușind să iasă din sistemul de canalizare.

Copilul a fost salvat grație unui trecător care a auzit zgomote ce proveneau din interiorul canalizării, moment în care a alertat autoritățile germane. Gura de canalizare în care a fost găsit băiatul se afla la circa 300 de metri de locuinţa acestuia.

Un copil de opt ani, găsit într-o gură de canalizare, după opt zile de căutări

„Joe, în vârstă de opt ani, este în viaţă! A fost găsit într-o gură de canalizare la Oldenburg. Este transportat la un spital unde primeşte îngrijiri”, anunță joi, 30 iunie, polițiștii din Oldenburg.

Copilul a fost găsit complet dezbrăcat, cu răni minore, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale, din pricina deshidratării și hipotermiei.

Anchetatorii cred că, cel mai probabil, minorul ar fi căzut în canalul de scurgere în timp ce se juca, după care s-a dezorientat, ajungând în sistemul de canalizare, însă cercetările continuă, pentru stabilirea cauzelor exacte ale producerii incidentului, conform News.ro.

Un alt copil dispărut a supraviețuit două zile în sălbăticie

Un băiețel de trei ani, care a dispărut timp de două zile la temperaturi aproape de îngheț, a fost salvat după ce a folosit o pungă de mașină de tuns iarba pentru a se încălzi. Ryker Webb a dispărut în sălbăticia Montanei purtând doar o salopetă, dar a fost găsit adăpostit într-o cabană goală din lemn, la doar câteva mile de casa lui.

Un cuplu l-a descoperit pe Ryker când au auzit scâncete venind dintr-un șopron de pe proprietatea lor și l-au găsit pe copilul mic înăuntru băgat într-o pungă de mașină de tuns iarba, a raportat Daily Mail. Șeriful din comitatul Lincoln, Darren Short, a spus la News Nation că Ryker „se simte bine acum”, deși era „în stare de șoc și speriat” când a fost găsit.

Copilul a supraviețuit, în ciuda furtunii și a animalelor sălbatice

Avea niște vânătăi pe față și părea deshidratat și obosit când a fost dus la Cabinet Peaks Medical Center pentru evaluare după ce a fost găsit. Short a adăugat: „Era acolo singur, auzind ploaia și vântul și nu era sigur cum va putea ajunge acasă.

„Cred cu adevărat că s-a adăpostit în acea magazie de vineri seara până când a fost găsit duminică”. Short crede că Ryker a fost forțat să caute adăpost vineri seara când furtunile au lovit zona, explicând că leii și urșii de munte locuiesc în regiune.

Șeriful a adăugat că Ryker părea dezorientat și în stare de șoc după ce a supraviețuit două zile lungi în frig fără mâncare și apă, după ce s-a rătăcit de casa lui din partea de est a Bull Lake, unde se jucase afară cu tatăl său și câinele familiei.

Căutări de amploare pentru identificarea micuțului Ryker

Tatăl lui Ryker s-a întors în casă pentru câteva minute, timp în care Ryker s-a rătăcit, provocând o căutare frenetică a proprietăților învecinate. Mai multe agenții au fost implicate într-o căutare a persoanei dispărute la nivel național, cu drone, echipe de câini și peste 50 de voluntari desfășurați pentru a căuta copilul mic.

Două elicoptere ale Gărzii Naționale Montana au asistat eforturilor de căutare, care au fost îngreunate de ploaia și vizibilitatea redusă. În timp ce vorbea cu News Nation, șeriful Short a spus că Ryker avea „un avans bunicel” când raportul persoanelor dispărute a venit vineri la 16:43, fiind deja dispărut de două ore, dar că ochii i s-au „luminat” când s-a reunit cu părinții săi.