Fiscul spaniol a reușit să mai recupereze o sumă importantă de bani, de pe urma e vaziunilor făcute de starurile care au trecut prin La Liga sau încă mai evoluează aici. Jose Mourinho, antrenorul echipei engleze Manchester United a ajuns la un acord cu autoritățile spaniole și va primi doar un an de închisoare cu supendare. Problemele lusitanului au început atunci când autoritățile de la Madrid au început să scoată la iveală mari neregularități financiare petrecute în fotbalul spaniol.

Va plăti o amendă fabuloasă

Mai exact, multe dintre vedetele formațiilor Real Madrid și FC Barcelona ocoleau plata completă a impozitelor provenite din drepturile de imagine. În aceast peisaj a apărut și Mourinho, tehnician care a lucrat la „Santiago Bernabeu” în perioada 2010 – 2013. Acuzat pentru o fraudă de 3,3 milioane de euro, antrenorul n-a a vut ce face.

În 201 4 a plătit 4,4 milioane de euro, iar acum, s-a înțeles cu autoritățile de la Madrid: a acceptat să primească un an de închisoare cu suspendare și o amendă uriașă, în valoare de 669.323 de euro. Ambele părți pot fi mulțumite.

„The Special One” a scăpat de condamnare cu executare, Fiscul iberic a recuperat o sumă însemnată, care intră la bugetul de stat.

Messi, acuzat alături de tatăl său

Probleme mult mai mari a avut Lionel Messi, super starul formației FC Barcelona. Argentinainul a fost acuzat, alături de Jorge, tatăl său, pentru evaziune fis cală. Mai întâi, cei doi au primit câte 21 de luni de închisoare. Ulterior, au plătit amenzi de 2 milioane de euro, respectiv 1.395.000 de euro. La începutul acestui an, conform unor documente Football Leaks, Messi a primit 12,7 milioane de euro, prin intermediul unei fundații, din partea clubului catalan. În acest caz n-au mai apărut amănunt e legate de o posibilă anchetă.

 

Ronaldo, despăgubiri colosale

Pe lista fotbaliștilor urmăriți de Fiscul spaniol mai apar portughezul Cristiano Ronaldo, croatul Luka Modrici, argentinienii Angel Di Maria sau Javier Mascherano. Ronaldo, plecat în această vară de la Real Madrid la Juventus Torino a încercat și el să facă o înțelegere cu autoritățile.

A reușit, în această vară, să scape de acuzațiile care planau asupra sa și a plătit 18 milioane de euro. Conform Fiscului iberic, Ronaldo ar fi disimulat 150 de milioane de euro în perioada 2009 – 2016. „Este foarte important să meargă la închisoare. Sincer, avem oameni care ajung acolo pentru că nu au plătit 125.000 de euro”, spunea procurorul-șef din acest caz, Caridad Gomez Mourelo, în fața instanței.