Evenimentul Zilei > Actualitate > SRI și STS, la butoanele site-ului IMM Invest
SRI și STS, la butoanele site-ului IMM Invest

SRI și STS, la butoanele site-ului IMM Invest

SRI și STS vor gestiona site-ul IMM Invest, după atacul cibernetic.

Directorul general FNGCIMM, Dumitru Nancu, a explicat că STS și un compartiment specializat al SRI vor administra site-ul www.imminvest.ro. Până acum, niciun IMM nu s-a înregistrat pe site, potrivit spuselor lui Dumitru Nancu.

La doar câteva zeci de minute de la lansare, site-ul IMM Invest, unde companiile mici și mijlocii se pot înscrie pentru accesarea de credite garantate, a picat.

Cîțu anunță repornirea economiei și 600.000 de locuri de muncă

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat primele măsuri pentru repornirea economiei românești.
Astfel, Guvernul Românie pornește al treilea program important în această primă fază. După programul cu șomajul tehnic, amânarea ratelor clienților la bancă, începem IMM Invest. Este important nu doar prin dimensiuni și caracteristici, și am să le explic imediat, dar prin faptul că tot astăzi începem și etapa a doua. Intrăm cu acest program în etapa a doua etapă de repornire a economiei”, a declarat Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor a explicat că, prin acest program, firmele pot accesa credite fără dobândă: ”Vor fi susținute 600 de mii de locuri de muncă. Companiile se pot inregistra pe Invest.imm.ro. Comisioanele și dobânzile vor fi susținute de Guvern prin acest program.

Până acum, suma pe care o puteam da era de maxim 200 de mii de euro, însă, pentru prima oară, Comisia Europeană ne-a dat posibilitatea de a da 800 de mii pe companie. E un program care vrea repornirea economiei. 15 miliarde pentru început, e un plafon important, și închidem acestă perioadă”.

În ceea ce privește rectificarea bugetară, Cîțu a spus că nu s-a tăiat niciun leu ci, dimpotrivă, la unele ministere au fost suplimetate fondurile.