Evenimentul Zilei > Justitie > SRI a ridicat dispozitivul cu imaginile în care apare Dan Condrea | Dosarul Hexi Pharma
SRI a ridicat dispozitivul cu imaginile în care apare Dan Condrea | Dosarul Hexi Pharma

SRI a ridicat dispozitivul cu imaginile în care apare Dan Condrea | Dosarul Hexi Pharma

Parchetul General susține că a refăcut traseul parcurs de mașina patronului Hexi Pharma, dar nu reușește să demonstreze unde a stat acesta timp de 25-30 de minute. La o zi după ce cotidianul nostru a dezvăluit că lipsește circa jumătate de oră de filmări, un specialist de la SRI a ridicat dispozitivul de filmare al societății Rombiz, aflată pe drumul Buftea-Corbeanca, la nici un kilometru de locul accidentului

În timp ce procurorii de la Parchetul General anunțau că au reconstituit, parţial, traseul pe care l-a străbătut Dan Condrea, înainte de producerea accidentului, în ziua morții, 22 mai 2016, reporterii „Evenimentul zilei” au descoperit alți martori care confirmă ipoteza dezvăluită, în premieră, de cotidianul nostru, joia trecută: nu se știe unde a dispărut afaceristul timp de aproape 30 de minute. „Secretul” acestei dispariții misterioase ar putea fi, însă, în posesia Serviciului Român de Informații (SRI). Un specialist al serviciului secret ar fi însoțit o echipă de polițiști și a ridicat, vinerea trecută, dispozitivul care a filmat mașina lui Dan Condrea.

Camera-martor

În exclusivitate pentru „Evenimentul zilei”, un martor a declarat că există o cameră de luat vederi care ar fi putut surprinde chipul celui aflat la volanul mașinii implicată în accident și s-ar putea vedea dacă a fost, într-adevăr, Dan Condrea, în timp ce se îndrepta dinspre orașul Buftea spre comuna Corbeanca, din județul Ilfov. Este vorba despre una dintre camerele video amplasate la intrarea în Rombiz, societatea distribuitoare de electrocasnice, aflată chiar la intrarea pe drumul județean (DJ) 101 Buftea-Corbeanca. De acolo, până la locul accidentului este o distanță de circa un kilometru, care poate fi străbătută, cu mașina, într-un minut.


Echipa venită la fața locului l-a scos, pur și simplu, pe agentul de pază din ghereta lui și au stat să vizioneze imaginile.


Martorul a explicat că acea cameră, amplasată lângă barieră, este destinată filmării numerelor de înmatriculare ale autovehiculelor care intră pe poarta principală a Rombiz. Tot pe acea parte mai există alte două camere de luat vederi, amplasate la o distanță mai mare de drum: una spre poarta de la intrare și cealaltă spre gardul aflat de-a lungul DJ 101. Dispozitivul video amplasat lângă barieră „bate” până la primul sens de mers, adică cel spre Corbeanca. Pe imagini s-ar fi putut vedea atât șoferul cât și jențile de la mașina Opel J, în care s-ar fi aflat Condrea în momentul accidentului. Totodată, camerele de la Rombiz ar fi putut surprinde orice altă mașină suspectă care ar fi trecut prin zonă, înainte și după producerea accidentului.

Au confiscat sistemul de supraveghere

Sub protecția anonimantului, unul dintre angajații Rombiz ne-a povestit că polițiștii au venit să verifice imaginile societății abia marți, la trei zile după accident, „după ce le-au verificat pe cele din Corbeanca”. Așa cum a dezvăluit „Evenimentul zilei”, tot în aceeași zi polițiștii au căutat indicii și la complexul rezidențial, situat la ieșirea din satul Tamași, spre locul accidentului. „Le-au vizionat, și-au notat și au plecat”, ne-a spus martorul. Apoi, vineri, după ce „Evenimentul zilei” a scris despre „dispariția misterioasă” a lui Condrea de pe camerele de luat vederi, timp de aproape 30 de minute, polițiștii s-au întors, însoțiți de „un specialist”, cel mai probabil de la SRI.

Echipa venită la fața locului l-a scos, pur și simplu, pe agentul de pază din ghereta lui și au stat să vizioneze imaginile. Niciun responsabil al societății nu a fost lăsat să se apropie. Se pare că ceea ce au văzut a fost extrem de important, deoarece unul dintre membrii echipei sosite la fața locului s-a urcat în mașină, a demarat în trombă și, în doar jumătate de oră, s-a întors cu „o ordonanță de la procuror”. Spre surprinderea angajaților, „specialistul” nu s-a mulțumit doar cu imaginile, pe care le putea copia pe un dispozitiv de stocare, gen DVD, ca și în cazul celorlalte societăți, din Corbeanca, ci a luat dispozitivul de supraveghere DVR. Mai mult decât atât, în graba lor, membrii echipei sosite la fața locului nu au întocmit nici măcar un proces- verbal, pe care l-au trimis abia ieri către Rombiz.

Surse EVZ: Condrea a trecut de mai multe ori dinspre Buftea spre Corbeanca

Dilema anchetatorilor rămâne, însă, ce a făcut Dan Condrea, timp de circa 25-30 de minute, în zona cuprinsă între ieșirea din Buftea și marginea satului Tamași, acolo unde nu a fost filmat de ultima cameră video, cea de la betoniera situată pe DJ 101. Totodată, rămâne un mister locul în care a fi stat și, apoi, s-a întors Dan Condrea, atunci când s-a îndreptat dinspre Corbeanca spre Buftea și a lovit copacul în care și-a pierdut viața. Săptămâna trecută, jurnalistul Luis Lazarus a declarat, la România TV, că un paznic i-a spus că anchetatorii care au luat imaginile de la Rombiz, doi tipi de la SRI sau poliție, ar fi zis că Dan Condrea ar fi fost surprins de patru ori trecând pe acolo. Din informațiile obținute de „Evenimentul zilei”, însă, pe imagini se vede cum Condrea trece de mai multe ori pe DJ 101. Tot Lazarus susține că primarul din Buftea, Gheorghe Pistol, i-a arătat imagini cu două autoturisme Opel H, staționate, surprinse de camera de luat vederi de la podul de la intrarea în Buftea. O altă dilemă a acestui accident ciudat este apariția, la scurt timp după producerea lui, duminică, 22 mai, a unor femei, ce păreau de la salubritate, care adunau, în grabă, piese din mașina sfărâmată, la indicațiile unui polițist. Așa cum arată primele fotografii de la fața locului, surprinse de expresuldebuftea. ro, bucăți din mașină erau împrăștiate pe carosabil, de parcă Opelul J s-ar fi spart în urma impactului cu pomul de pe marginea DJ 101. La fel de ciudată este și apariția unor bodyguarzi care nu lăsau jurnaliștii să se apropie de locul impactului.


FOTO: După accident, mai multe femei au fost puse să strângă resturi din mașina lui Condrea. CAPTURĂ: ANTENA 3Traseul spre „Cartierul generalilor SRI” trece pe lânga vila lui SOV

E posibil ca fostul patron Hexi Pharma să fi plecat în ziua morţii, duminică 22 mai, de la adresa din strada Nadeş, Sectorul 1 al Capitalei. Conform obiceiului, traseul lui era pe centură, apoi la Otopeni și se întorcea pe DN1. Dacă Dan Condrea a folosit această rută, din Nadeş pe Şoseaua Odăii apoi pe DN1, la un moment dat, pentru a evita intrarea în Corbeanca, putea să o ia imediat la stânga pe lângă Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie Ana Aslan, pe strada Radarului, o zonă unde are casă şi Sorin Ovidiu Vântu (SOV). Apoi putea să facă dreapta pe strada Codrului, pe lângă Pădurea Petreşti, pe un drum de ţară lung de un kilometru. De acolo putea vira pe Ogorului pe lângă nişte vile impunătoare şi pe stânga şi pe dreapta, apoi pe Molidului şi direct pe Sportului. La capătul acestei străzi se intersecta cu Şoseaua Unirii, drumul care duce către locul accidentului, dar şi cu strada Ciocârliei, zonă cunoscută că ar fi populată de generali SRI.

Dacă ar fi ieşit pe artera principală, pe Unirii, pentru a fenta camerele de luat vederi, fostul patron de la Hexi Pharma s-ar fi putut băga cu maşina pe strada Bisericii, câteva sute de metri pe coclauri până la complexul rezidenţial Omniresidence. Apoi pe strada Crinului. De acolo până la locul accidentului mai sunt doi kilometri. Linie dreaptă.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: