Alexandru Cumpănașu lansează atacuri dure pe pagina sa de Facebook la adresa mass media din România, acesta afirmând că este ,,cel mai atacat și blocat om din România de către majoritatea canalelor mass media în devoalarea adevărului despre Alexandra, Luiza, traficul de persoane și rețelele interlope”. Cumpănașu afirmă că un gigant media international, și anume televiziunea de stat din Italia ( RAI)  i-ar fi luat un interviu de 40 de minute în care a povestit investigațiile pe care el le-a făcut, împreună cu echipa sa de profesioniști, pentru aflarea adevărului dar și despre corupția magistraților din România și Italia.

Cumpănașu face un apel public către contracandidații săi la Președinția României, dar și către mass media care nu sunt de partea sa, afirmând că cenzura anumitor trusturi de presă și atacurile asupra lui nu vor rezista în fața mass media internaționale.

,,Televiziunea de stat din Italia și-a oferit ajutorul și sprijinul în găsirea Alexandrei și a Luizei printr-un apel național pe care îl vor lansa în emisiune, cu privire la orice informație ce poate conduce la cele două fete, activitatea lui Dincă și a familiei sale în Italia, dar și a rețelelor de trafic de persoane ce activează astăzi pe teritoriul italian, inclusiv în Bari. Rai a fost interesată și de candidatura mea la prezidențiale, generată de această tragedie, și de lupta mea pentru desființarea clanurilor interlope din România. (…)

În perioada următoare nu doar gigantul media italian va prelua adevărul meu, ci și alte publicații internaționale.

Le mulțumesc în același timp tuturor jurnaliștilor și trusturilor românești care și-au păstrat integritatea, independența și verticalitatea, prezentând opiniei publice rezultatele investigației mele și adevărul despre clanurile interlope transfrontaliere.

Pentru a asculta recomandările medicilor și a reveni cu forțe proaspete alături de dumneavoastră, cât și pentru a procesa noile informații, împreună cu colegii mei investigator, ne vom vedea în LIVE mâine seară, la 21:30”, scrie Cumpănașu pe pagina sa de Facebook.