Citeşte şi: Robert Turcescu a publicat DOCUMENTELE de pe blog. A RECUNOSCUT că a fost ofiţer acoperit al Direcţiei Informaţii Militare. "Vă doresc să trăiți momentul acesta de eliberare, ca să vă faceți meseria în mod onest. Muream în interior. Eram fariseu"


Jurnalista Ondine Gherguț, pe Facebook:  "ANALIZA- caz ROBERT TURCESCU. Citesc tot felul de năzdrăvănii despre autodenuntul lui Robert Turcescu, motiv ptr care sunt necesare clarificări:
1. Acţiunea a fost premeditată/pregătită din timp ( ca la șah, au fost calculate multe mişcări viitoare pe tablă) de Gabriel Oprea, pe atunci ministru al Apărării, care l-a promovat pe Robert Turcescu la gradul de colonel, deşi un ofiţer acoperit nu este înălţat în grad prin Monitorul Oficial.
Cu alte cuvinte, PRIMUL care l-a deconspirat a fost GABRIEL OPREA!
Robert a fost luat prin surprindere şi a negat vehement ( conform regulamentului pe care trebuie să-l respecte un ofiţer acoperit) că ar fi CERUT să fie colonel MApN!
2. Seful Direcției de Informații Militare era ILIE BOTOȘ, fost procuror general al României ( cel care l-a lăsat scăpat pe Omar Hayssam, răpitorul jurnaliştilor români şi mare mafiot PSD în România), care din această funcţie a ajuns consilierul premierului PONTA exact în perioada în care Robert lansase în emisiunile sale leimotivul " Ponta, mai guvernăm şi noi ceva?".
Imi pun intrebarea: BOTOȘ i-a dat lui PONTA dosarul de ofiţer acoperit al lui Robert?
3. Ponta şi ANTENELE ( în special RADU TUDOR, ba parcă l-am auzit si pe Bogdan Chireac) au marşat, vreo jumătate de an ( dacă nu mai mult) pe ironiile cu "dl colonel ROBERT TURCESCU", pregătind momentul culminant de duminică seara.
4. Robert a anunțat că poate proba cine e ofiţerul acoperit – candidat la preşedintia României. A avut (vineri parcă) o emisiune tensionată cu ILIE SÂRBU. Mașinăria SISTEMULUI a intrat in funcțiune ( și l-a anihilat pe Robert)
5. De vineri până astăzi s-a produs declicul. Nu cunoastem amănunte.
ROBERT era speriat in această seară, când s-a autodenunțat. A făcut FOARTE BINE că s-a AUTODENUNȚAT!
Nu poate fi inculpat deoarece primul care l-a DECONSPIRAT a fost GABRIEL OPREA!
Prin autodenunț, Robert a arătat că are conștiință și că își respectă telespectatorii.
Veti spune că i-a mintit până acum. Aveți si nu aveti dreptate. Aveti dreptate ptr ca asa s-a intâmplat; nu aveți dreptate ptr că un ofiter acoperit nu are voie să trâmbițeze asta.
De ce EU nu îl acuz (dar nici nu-l laud) pe Robert, nu-l pun la zidul infamiei? Pentru că în Occident mulți jurnalisti sunt ofițeri acoperiți pentru siguranța țării lor, iar Robert a fost ofițerul ARMATEI, nu al Poliției mafiote !, a scris Odine Gherguţ pe reţeaua de socializare.

Moise Guran, Facebook "- Mă uit la Turcescu şi nu înţeleg. Cred că am ratat începutul. E o şaradă? Sau ce?

– De ce vrea să ajungă în faţa unui judecator? A făcut ceva ilegal? E ilegal să fii ofiţer acoperit şi jurnalist în acelaşi timp? Ca acum parcă mă simt ofensat că nu mi-a propus şi mie nimeni.

– Şi ce s-a intamplat? Alaltăieri m-a sunat să mă cheme la emisiunea lui. Robert, stai ca vin, de ce nu mai ai emisiune, acum îmi pare rău că am refuzat. Deci de joi şi până azi cineva l-a şantajat?

Nu spune nimic de fapt, dar senzaţia că a fumat ceva naspa.

– Da, e un şantaj, îl sparge ca să nu facă altcineva scandalul. Vorbeşte de judecator într-un proces de şantaj, cred.

– Şi-a plecat. Ce dracu să înţelegi?

Vreau să fac o declaraţie publică. N-am fost şi nu sunt ofiţer acoperit şi chiar mi-e ciudă că nu mi-a propus nimeni niciodată. Aş fi refuzat oricum, dar aşa de palmares.

– Dacă stau să mă gândesc bine. Am fost o dată jurnalist acoperit în ofiţer. Se pune? Vreţi să vă povestesc?

– Hai să nu fac suspans de asta ieftin, ca să intru în Transnistria şi să filmez un reportaj, securitatea moldoveană mi-a pus o staţie la brâu şi m-au învăţat să mă prefac că sunt de-al lor.

– Da, io am povestit tot, la tv, două zile mai tarziu când m-am întros în ţară şi am dat şi reportajul cu şcoala de la Tighina. Lumea uită, de aia zic, dracu a mai văzut jurnalist acoperit în ofiter, e la b1 un idiot care mă acuză ca am lucrat 11 ani la Voiculescu.

– Deci, la modul serios acum, eu dacă aş fi redactor şef nu aş da această ştire până la o confirmare oficială a autorităţilor statului. Sunt de acord că ar fi dincolo de limitele bunului simţ, dar tot mi-e teamă că e doar o farsă, sau un mise en place pentru deconspirarea fostului ofiţer acoperit care ar candida la preşedinţie. Dacă aş fi redactor şef nu aş da această ştire până la confirmare", a scris Moise Guran pe pagina sa de Facebook.

Radu Banciu, în emisiunea "Lumea lui Banciu" – "Am asistat în seara asta la un denunţ fără onoare. Turcescu şi-a minţit colegii, angajatorii. În fiecare seară spunea că e jurnalist, că face anchete jurnalistice, acum a venit să vorbească de Dumnezeu. Ce impostură! Dârdâia când a plecat de aici. E clar că a fost şantajat în ultimul hal. Ca la cămătari: dacă nu dai bănuţul, dispari! A a fost un fariseu şi o jivină până în ultimul moment al carierei lui. E la fel de laş ca oamenii politici. A fost forţat, pentru că nu mai avea de trăit. Era rupt tot. Nu l-am mai văzut aşa speriat niciodată”, a spus Banciu în emisiunea pe care o prezintă la B1 TV. Mai multe AICI.

Ion Cristoiu, pe blogul personal "Robert Turcescu, gazetarul care făcea ca trenul cînd interlocutorul bătea cîmpii și nu vorbea la obiect, o luase razna de tot. Fără a spune măcar un lucru concret, cerință minimă – știe el ca ziarist – pentru orice afirmație, inclusiv despre tine însuți, el a vorbit de marea eliberare pe care a trăit-o azi, despre Dumnezeu, pe un ton exaltat, de personaj din Dostoievski și nu de ins real.

Cred că acest joc, de care-l cred în stare pe Robert Turcescu, e în strînsă legătură cu mult discutata chestiune a ofițerului acoperit printre candidații la prezidențiale. Ce se vrea cu acest joc – n-aș putea spune. Dacă cititorii acestui blog cred în teza mea privind jocul operativ, îi rog să-mi spună ce cred ei că s-ar urmări, continuarea editorialului scris de Ion Cristoiu îl puteţi citi AICI.

Dan Andronic, Evenimentul Zilei – "Ipoteza unui presupus șantaj la adresa lui Robert Turcescu pare din acest moment extrem de plauzibilă, putând fi susținută doar prin răspunsul la o câteva întrebări logice: De ce n-a avut același impuls mistic și în 2012? De ce atunci a negat, deși avea toate documentele acasă? De ce atunci a preferat să rămână un ofițer conspirat, iar acum a recunoscut? Ce s-a modificat între timp?

Ion Cristoiu lansa ipoteza unui joc operativ făcut de Robert Turcescu ce ar trebui să ducă la deconspirarea Politicianului 007 – candidat la prezidențiale. Eram și eu înclinat să cred același lucru, dar am văzut reacția puternic emoțională a lui Turcescu. Părea un om care vrea să spună tot, în loc să o facă alții pentru el. A preferat calea mărturisirii în locul deconspirării de către alții, a ales spovedania în locul oprobiului public. Să fie vorba de răzbunarea lui Voiculescu, sau de presiunea pusă pe el din partea unor politicieni? Vom afla.

Indiferent de răspuns, Robert Turcescu a văzut pe propria lui piele că este foarte complicat să ceri altora să spună 100% adevăr, iar tu să nu o faci!", editorialul integral îl puteţi citi AICI.