Sportivii își reiau pregătirea în cantonamente doar dacă respectă anumite condiții

Sportivii își reiau pregătirea în cantonamente doar dacă respectă anumite condiții

Sportivii care vor intra în cantonamente după 15 mai vor trebui să prezinte avize medicale conform cărora au fost testați negativ pentru Covid 19. Președintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, apreciat că anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind reînceperea cantonamentelor sportive este o veste bună.

Mihai Covaliu a precizat că sportivii vor trebui să respecte niște măsuri stabilite de MinisteruL Tineretului și Sportului împreună cu Ministerul Sănătății, dacă va fi reluată activitatea fizică.

„Trebuie respectate aceste măsuri care vor veni de la Ministerul Sănătăţii, de la specialiştii de acolo. Noi suntem în legătură cu Ministerul Tineretului şi Sportului, domnul ministru s-a întâlnit de mai multe ori cu specialiştii de la Ministerul Sănătăţii şi există şi un plan de reîncepere a pregătirilor. Vom reîncepe activitatea sportivă, dar e clar că nu oricum. Din punctul de vedere al COSR, baza sportivă de la Izvorani este pregătită să primească sportivii, inclusiv apa şi bazinul de la piscina olimpică au fost igienizate. Am făcut în toată baza o igienizare şi aşteptăm şi noi aceste măsuri pe care să le implementăm acolo”, a declarat Covaliu, pentru Agerpres.

El a precizat că fotbalul va fi primul, dintre sporturile de echipă, care își va relua activitatea, deși sportivii care practică discipline care se desfășoară pe apă sunt mai nerăbdători.

Ne puteți urmări și pe Google News

„E clar că sportivii de la unele dintre discipline sunt mai nerăbdători, pentru că e vorba despre specificul acestora, cum ar fi nataţia, canotajul, kaiac-canoe, care au nevoie de apă. E clar că stând acasă nu putem să comparăm cu activitatea scrimerilor spre exemplu sau judoka, care s-au adaptat mai uşor la condiţiile de desfăşurare a antrenamentelor în siguranţă. Am ţinut legătura tot timpul cu doamna Elisabeta Lipă şi cu toţi ceilalţi preşedinţi de federaţii, toţi îşi doresc reluarea activităţii, dar în condiţii de maximă siguranţă. E clar că dacă îţi apare un caz toată activitatea se perturbă din nou, se suspendă, şi atunci vrem să preîntâmpinăm astfel de cazuri. Iar fotbalul va trebui să fie un bun exemplu pentru cum trebuie reluată activitatea la sporturile de echipă. E clar că ei vor începe primii activitatea, nu?”, a spus Mihai Covaliu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că sportivii de performanţă vor putea reîncepe cantonamentele începând cu 15 mai, dar nu și competițiile sportive pentur care vor trebui să se facă mai multe pregătiri

Niciunul dintre loturile naţionale şi olimpice ale României nu au mai efectuat pregătiri centralizate de la jumătatea lunii martie, când Ministerul Tineretului şi Sportului a trimis o adresă către toate centrele sportive naţionale prin care cerea sportivilor să evacueze bazele în contextul pandemiei de coronavirus.