Evenimentul Zilei > Monden > SPIONUL incorect politic: James Bond, acuzat de RASISM!
SPIONUL incorect politic: James Bond, acuzat de RASISM!

SPIONUL incorect politic: James Bond, acuzat de RASISM!

„Cred că James Bond trebuie să fie un englez-englez”, a declarat Roger Moore, pentru Paris Match, în legătură cu posibilitatea ca actorul de culoare Idris Elba să-l interpreteze pe Agentul 007 în următorul film. Moore a respins orice acuzații de rasism.

„Un interviu pe care l-am acordat pentru Paris Match lasă să se înțeleagă că am zis ceva rasist despre Idris Elba. Este cu totul fals. Lost in Translation”, a scris pe Twitter, sâmbătă, 28 martie, sir Roger.

În ultimul număr din Paris Match, el comentează despre actorii care, ca și e, l-au întruchipat pe celebrul agent al Majestății Sale și despre faptul că următorul ar putea fi actorul britanic de culoare Idris Elba:

„Cu toate că James a fost jucat de un scoțian, un galez, un irlandez, cred că el trebuie să fie englez-englez. Deși este o idee interesantă, ea este nerealistă.”

Actorul de 87 de ani adaugă, în același interviu:

„Cu niște ani în urmă, am spus despre Cuba Gooding Jr. că ar fi un excelent James Bond, dar era doar o glumă.”

Rețeaua Twitter a luat foc, sâmbătă, acuzându-l de rasism pe Roger Moore: „Ce este acela un englez?”, întreba cineva.

Contactat de AFP, responsabilul paginilor de Cultură al Paris Match, Benjamin Locoge a asigurat că „luând ca martor înregistrarea, că vorbele lui Roger Moore au fost transcrise cu fidelitate”:

„Jurnalistul (care a realizat interviul) este sigur de termenul ‘english-english’, așa a spus, este pe înregistrare.”

Potrivit opiniei lui Locoge, „Roger Moore subînțelege că ar fi complicat să ai un James Bond negru, în sensul în care nu-ți poți imagina ca Generalul De Gaulle să fie jucat de un actor negru, iar James Brown de un alb”. Apoi a adăugat:

„Cuvintele lui nu trebuie interpretate ca rasism iar twittosfera s-a ambalat cam repede.”

Roger Moore l-a întruchipat pe James Bond în șapte filme, între 1973 și 1985.

Numele actorul Idris Elba, de 42 de ani, este vehiculat de mai mulți ani ca posibil interpret al agentului 007, succesor al lui Daniel Craig, actualul titular al rolului.