Editura Evenimentul si Capital

Spionii fără țară și frânghia de întins rufe pe post de antenă radio. Cele mai incitante volume marca RAO la Bookfest 2019

Autor: | | 1 Comentarii | 487 Vizualizari

„Spioni fără țară”, de Matti Friedman, este o istorie sumară a începuturilor serviciilor israeliene de spionaj, cu fondarea și primele misiuni ale așa-numitei Secțiuni arabe, în paralel cu nașterea statului israelian în 1948. Cartea redă în principal activitatea a patru spioni în anii 1948-1949. Sub deghizarea unor oameni de rând, vânzători la băcănie sau proprietari ai unei vulcanizări, cei patru, toți sub 25 de ani, culegeau și trimiteau informații din Beirut în Israel prin intermediul unei stații radio a cărei antenă era de fapt o frânghie de întins rufe. Este interesantă descrierea personalității membrilor unității, a pregătirii lor și a modului în care și-au creat identități banale, confundându-se cu lumea arabă în care își desfășurau misiunea, dar și a felului în care își desfășurau activitatea de spionaj – detalii interesante și incitante, care dau cărții aerul unui mic manual de spionaj pentru uzul cititorului pasionat de domeniu

Editura RAO propune la Bookfest 1000 de titluri, reduceri între 20 și 35%, cadouri de 1 iunie și foarte, foarte multe noutăți. Iată doar câteva dintre acestea:

FICȚIUNE ADULȚI

Podul de lut, MARKUS ZUSAK, autorul bestsellerului Hoțul de cărți

Un roman de amploare epică despre pierdere, suferință și împăcare

O poveste impresionantă despre cinci frați adolescenți care se cresc unul pe celălalt după propriile reguli, după ce și-au pierdut mama, iar tatăl i-a părăsit.

Una dintre acele cărți monumentale care te transportă prin spațiu și timp în viața unei alte familii, în cel mai profund mod posibil.“The Washington Post

Nix, NATHAN HILL

Câștigător al Premiului Art Seidenbaum pentru debut, 2016

O critică acidă a pretențiilor mileniale, a dependenței de jocurile video și a lipsei de performanță a comunității academice, dar și o sensibilă meditație asupra prieteniilor legate în copilărie, a primei iubiri sau a abandonului matern. În plus, un foarte eficient tutorial despre radicalismul anilor ’60.

APRECIERI CRITICE: „Irezistibil! Nathan Hill este un fin observator al societății americane, fiind în permanentă alertă față de absurditățile vieții moderne.“ The Washington Post

Un roman fantastic despre iubire, trădare, politică și cultura pop.“ Bestseller People

Un an la Oxford, autor JULIA WHELAN - un roman despre prietenie, dragoste și maturizare

Personajul principal, Ella Durran, este o americancă tânără și ambițioasă care a primit o bursă la Oxford. Aventura în Oxford devine pentru Ella o adevărată călătorie inițiatică. Împreună cu bărbatul care îi stă alături, aceasta trece printr-o experiență dramatică, ce îi va schimba pentru totdeauna perspectiva asupra vieții și o va ajuta să se cunoască mai bine pe ea însăși. Deși aventura în care se implică nu are inițial nicio miză sentimentală, aceasta devine pe parcurs o poveste incredibil de profundă.

Colecționarul de obiecte pierdute, RUTH HOGAN

Un roman de debut, fermecător și emoționant, care explorează felul în care ne regăsim pe noi înșine, precum și legăturile surprinzătoare dintre noi și obiectele cărora le atribuim magie și sens. În urmă cu 40 de ani, Anthony Peardew a pierdut un obiect care îi fusese încredințat de logodnica lui, Therese. În aceeași zi, ea a murit pe neașteptate, iar el a încercat să se consoleze strângând obiectele pierdute de alții și scriind povestiri despre ele. Atunci când i se apropie sfârșitul, Anthony îi încredinţează această misiune asistentei sale, Laura, care va încerca să redea obiectele pierdute proprietarilor.

Fiicele paznicului, JEAN D. PENDZIWOL – o poveste despre devotament, identitate, loialitate

Deși mintea ei este încă lucidă, pe Elizabeth o trădează ochii. Pentru că nu mai poate să vadă cărțile și tablourile care erau pentru ea o sursă de bucurie, își umple golul din suflet cu muzică și cu amintiri ale familiei ei. Trecutul revine cu forța în prezent atunci când jurnalele tatălui ei decedat sunt găsite pe o veche epavă. Cu ajutorul lui Morgan, o adolescentă delincventă silită să presteze muncă în folosul comunității, Elizabeth parcurge jurnalele, iar cele două se apropie pe parcursul acestei călătorii imaginare în trecut, pe insula Porphyry de pe Lacul Superior, unde tatăl lui Elizabeth a fost paznicul farului timp de 70 de ani.

Minunea imperfectă, ANDREA DE CARLO - un roman al împăcării de sine

Este toamnă în Provența, unde finalul sezonului este marcat de un ultim eveniment: Bebonkers, o trupă engleză urmează să susțină un concert în scop umanitar, cu ocazia celui de-al treilea mariaj al vocalistului și liderului, Nick Cruickshank. Milena Migliari, o tânără din regiune, are o gelaterie unde realizează înghețate minunate. Nu o atrag bărbații, așa că are o parteneră, la inistențele căreia, fără prea mare convingere, încearcă să aibă un copil, drept care urmează să înceapă un tratament hormonal. Nick, de asemenea, se întreabă când și de ce a început să se destrame povestea lui de dragoste... Așa se face că, timp de trei zile, care, inițial, păreau să confirme evoluții deja hotărâte, drumul unui star rock englez se încrucișează, intempestiv, cu cel al unei tinere italiene, și ea o artistă în domeniul său. Trei zile incredibile care vor schimba destine.

SOCANT! IUBITA unui jucator, BATUTA pe stadion! Primele IMAGINI

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI