Compania aeriană low-cost a trimis o scrisoare către piloţii săi cerându-le să ia această decizie grea pentru binele firmei. Mesajul, semnat de „Director of Operations”, Neil McMahon, a comunicat circulara pe site-ul său şi spune textual: „Odată cu falimentul lui Thomas Cook, pierderea a 9.000 de locuri de muncă în Regatul Unit şi potenţial alţi 13.000 în toată Europa, sperăm că vor fi suficiente cereri de concediu neretribuite / part-time, în aşa fel încât să nu fim nevoiţi la demiteri în iarna care urmează”.

Ryanair oferă o serie de opţiuni piloţilor săi

La alternativa concediilor neplătite, compania aeriană propune un tranfser la altă bază (Buz sau Lauda – ambele proprietate a Ryanair) sau să accepte un seviciu part-time. Firma explică faptul că, din pricina întârzierilor de livrare a noilor Boeing737Max – blocată după incidentele Ethiopian Airlines şi  Lion Air, prevede un surplus de piloţi (care probabil vor migra de la Thomas Cook) până în iarna aceasta.

Compania aeriană a miliardarului Michael O’Leary, poate speriată de recenta prăbuşire a lui Thomas Cook, ar încerca, după cum se vede, de a trasfera propriul personal în diferite baze din Europa. Scrisoarea a început să circule rapid pe reţelele de socializare, unde diferite sindicate din sector au denunţat tratamentul rezervat de Ryanair proprilor angajaţi, potrivit Il Gazzettino.