Evenimentul ZileiMondenSpectacol fabulos pe cer! Nu ratați Luna Roz!

Spectacol fabulos pe cer! Nu ratați Luna Roz!

Spectacol fabulos pe cer! Nu ratați Luna Roz!
O lună plină de o frumusețe rară va fi vizibilă pe cer în zilele următoare.

În România fenomenul astronomic va putea fi observat în toată splendoarea lui in data de 27 aprilie 2021, la ora 6.31. Atunci este faza de maximum a acestui spectacol. Satelitul Pământului va fi cu 30% mai strălucitor și cu 14% mai mare decât media lunilor pline.


Rușii au descoperit cum pot “mina cerul”. “Dronele kamikaze” au primit botezul focului


Explicația științifică este legată de faptul că Luna se va afla la cea mai mică depărtare de Pământ în cursul mișcării sale elipsoidale îm jurul planetei noastre. Astronomii numesc acest lucru perigeu. Conform Observatorului Regal din Londra, luna se va afla la 357.373 de kilometri de Pământ, iar acesta este motivul pentru care pare mai mare. Evident, marimea satelitului natural al Pământului rămâne neschimbată.

Numele vine de la înfloririrea unor plante din Estul Americii de Nord, cunoscute în mod obișnuit sub numele de flox târâtor

Nu vă așteptați, să vedeți o Lună de culoare roz. Numele vine de la înfloririrea unor plante din Estul Americii de Nord, cunoscute în mod obișnuit sub numele de flox târâtor.


Scandal uriaș de corupție în Germania. Prea-cinstita Merkel, chemată să dea explicații


Amerindienii sunt cei care au avut ideea să dea nume fiecărei luni pline, ca să poată calcula mai ușor timpul. Astfel, Luna Lupului se poate observa în ianuarie, Luna Zăpezii în februarie. În mai avem Luna cu flori . Luna Căpșună este în iunie, Luna Cerbului este vizibilă în iulie, iar Luna Sturionului în august.

Un alt fenomen astronomic senza’ional va avea loc pe 26 mai

În septembrie, există o lună a recoltri, iar luna Vânătorului este în octombrie, luna castor este în noiembrie și luna rece în decembrie. “Almanahul Fermierilor din Maine a fost primul in care au fost publicate numele date de populația nativă din America de Nord Lunilor pline.”

Luna roz este prima dintre cele două superluni din acest an și va fi vizibilă luni după apusul soarelui. O a doua superlună va fi vizibilă pe 26 mai, scrie ziarul britanic Daily Mail.

Istoria secretă. Sovieticii au declanșat Operațiunea Infektion ca să pună în cârca SUA apariția SIDA


Accesează: