Celebru ”Spartacus” i-a așteptat pe polițiști, ca țăranii de la Flămânzi, la răscoala de la 1907, cu furci și topoare. Procurorii vorbesc în referatul prin care au cerut arestarea lui Badea de faptul că acesta, alături de celelalte persoane, au devenit extrem de violente.

După ce polițiștii au ajuns la fața locului, ”Spartacus” și oamenii lui s-au înarmat cu ce au avut la îndemână. ”După care s-au înarmat cu mai multe obiecte contondente – cozi de lopată, topoare, coasă, scaune – și s-au îndreptat amenințător spre polițiștii ajunși la fața locului. În aceste împrejurări, organele de poliție au fost nevoite să tragă mai multe focuri de armă în plan vertical, fapt ce i-a determinat pe suspecți să se retragă în curtea suspectului C.G. de unde au început să arunce cu diverse obiecte – pietre, farfurii, bucăți de BCA-”, se arată în referatul magistraților,

Procurorii mai spun că trei polițiști au suferit răni ușoare și că intervenția dură a forțelor de ordine a fost generată de atitudinea violentă a lui Badea și a amicilor lui. Despre persoanele reținute, procurorii mai spun că nu au loc de muncă și că trăiesc din surse de venit care, pentru moment, sunt necunoscute.

Vasile Badea, zis Spartacus, a organizat o petrecere în Rahova, cu muzica dată la maxim. La un moment dat, a făcut un live pe facebook, în care a spus că îi va răsturna pe oamenii legii dacă v-or interveni. „Să-nnebunesc dacă nu vine Jandarmeria, îi răsturnăm. M-am jurat pe copiii mei. Eu cu frații mei, și cu nepoții mei! Cum vine prima mașină, cum îi răsturnăm. Așteptăm Poliția! Revoluție! Revoluție!”, a strigat Spartacus.

Judecătorii au decis să îl aresteze pe Badea pentru 30 de zile.