Evenimentul Zilei > Actualitate > Spărați că șterge peretele cu pisica, zeci de oameni îngrijorați au reclamat la CNA. IATĂ ÎNSĂ CE ZICE CONSILIUL!
Spărați că șterge peretele cu pisica, zeci de oameni îngrijorați au reclamat la CNA. IATĂ ÎNSĂ CE ZICE CONSILIUL!

Spărați că șterge peretele cu pisica, zeci de oameni îngrijorați au reclamat la CNA. IATĂ ÎNSĂ CE ZICE CONSILIUL!

Ce s-a întâmplat în Consiliul Național al Audiovizualului, pe scurt.

1. Consiliul Național al Audiovizualului a decis să acorde o licență societății Media Grup Production, pentru postul Focus TV, care va emite în județele Buzău, Vrancea și Brăila. Media Grup Production este deținută de Ion Cristoiu și Vlad Pufu (director general adjunct la B1 TV) mai dețin postul local Focus TV din Buzău. Noul post va difuza programul pe care îl are deja în Buzău.

Pisica albă nu încalcă legea

2. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de astăzi două spoturi publicitare la vopseaua lavabilă Oskar, pentru care s-au primit peste 30 de reclamaţii. În reclamă, o pisică albă pare că este folosită pentru a șterge un perete pătat de vin. Mai mulți telespectatori au fost îngrijoraţi de soarta pisicii folosite în spoturile respective, dar şi Fundaţia Vier Pfoten.  Membrii CNA au decis că în acest caz nu este încălcată legislaţia. CNA.

3. Radu Herjeu, noul membru al CNA, are drept de vot și a ieşit din incompatibilitatea în care se afla din cauză că deţinea şi funcţia de preşedinte a două ONG-uri.

Amenzi: 100.000 de lei – SC Lidas Prod SRL; 60.000 de lei – Digital 3 TV;

 

45.000 de lei – Sport Klub; 15.000 de lei – Sport Klub Prime

 

Somații publice societăţilor: Europe Developpement International-R SA;

ABC Plus Media SA; Media Stil SRL

Întrunit în şedinţă publică, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat rapoarte de monitorizare întocmite de Direcția Monitorizare și Serviciul Inspecție și a decis aplicarea următoarelor amenzi:

amendă în cuantum de 100.000 de lei societății Lidas Prod SRL (Zimnicea) pentru încălcarea prevederilor art. 50 alin. (1), art. 58 alin. (1), 74 alin. (1), (3) și art. 82 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 cu modificările și completările ulterioare;

amendă în cuantum de 60.000 de lei postului Digital 3 TV (Odorheiu Secuiesc), deoarece radiodifuzorul nu a respectat prevederile art. 50 alin. (1) și art. 58 alin. (1) din Legea audiovizualului;

amendă în cuantum de 45.000 de lei postului Sport Klub și amendă în cuantum de 15.000 de lei postului Sport Klub Prime pentru că nu au ţinut cont de dispoziţiile art. 35 alin. (1) din Legea audiovizualului (monitorizare în lunile octombrie și decembrie 2014, respectiv, în luna octombrie 2014)

În aceeași ședință publică, CNA a decis să aplice somații publice societăţilor Europe Developpement International-R SA Bucureşti (Europa FM Slatina), ABC Plus Media SA Oradea (Național TV Iași și Piatra Neamț) şi Media Stil SRL Vaslui pentru nerespectarea prevederilor art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului, conform cărora: „Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e)”.

De asemenea, Consiliul a aprobat următoarele solicitări de acordare a licențelor audiovizuale:

– S.C. STILUS SRL Vicovu de Sus/Suceava pentru difuzarea prin reţele de comunicaţii electronice a serviciului de programe STILUS CATV Vicovu de Sus şi

– S.C. MEDIA GRUP PRODUCTION SRL Buzău pentru difuzarea prin reţele de comunicaţii electronice a serviciului de programe Focus TV din Buzău.