Evenimentul ZileiSocialSpania accelerează vaccinarea împotriva COVID-19. 47 de milioane de persoane până în iulie

Spania accelerează vaccinarea împotriva COVID-19. 47 de milioane de persoane până în iulie

Spania accelerează vaccinarea împotriva COVID-19. 47 de milioane de persoane până în iulie
Spania accelerează vaccinarea împotriva COVID-19 și speră că va atinge cifra record de 25 de milioane de persoane până la sfârșitul lunii iulie care să fi primit serul, a declarat premierul Pedro Sanchez.
Spania vrea să vaccineze complet 53% din populaţie până la sfârşitul lunii iulie. Totodată premierul a confirmat și ținta de la sfârșitul lunii august, şi anune de a inocula 70% din populaţia Spaniei, deşi ritmul de vaccinare este foarte lent pe teritoriul ţării.

Obiectivul lunii iulie: 53% din populație, adică 47 de milioane de oameni să fie vaccinaţi

Ritmul vaccinării se va accelera în aprilie şi apoi în fiecare lună vom îmbunătăţi ritmul de vaccinare faţă de luna precedentă, a declarat Sanchez în cadrul unei conferinţe de presă, atribuind un început lent al campaniei întârzierilor de livrare de către producătorul de vaccinuri AstraZeneca în întreaga Uniune Europeană.

Obiectivul stabilit pentru iulie se referă la 53% din populaţia de 47 de milioane de locuitori a Spaniei, sau 64% dintre toţi adulţii, şi este în mare măsură în concordanţă cu obiectivul UE de a inocula 70% din populaţia sa adultă până în iulie.

Sanchez a declarat că numărul celor complet vaccinaţi va depăşi numărul cumulat de cazuri de COVID-19, care luni ajunsese la 3,3 milioane, până săptămâna viitoare.

Va putea Spania să vaccineze 70% din populația adultă până la sfârșitul verii?

Spania a administrat ambele doze de vaccin Covid-19 la 2,6% din populație. Deși ritmul de vaccinare a crescut în ultima săptămână a lunii februarie, lansarea a fost mai mult sau mai puțin constantă pe parcursul lunii: în fiecare zi, 0,17% din populație este injectată cu o singură doză, ceea ce echivalează cu aproximativ 500.000 de persoane pe săptămână.

În acest ritm, obiectivul de a vaccina 70% din populația adultă înainte de a sosi vară – adică 58% din populația totală a Spaniei – va fi greu de atins. Dacă viteza actuală de vaccinare este menținută, abia 20% din populația totală va fi primit două doze până în septembrie.

Scopul guvernului nu este extinderea stării de urgenţă, care se încheie pe 9 mai după ce a fost în vigoare timp de şase luni, dacă cifrele vor permite acest lucru, a adăugat el. Numărul infectărilor a crescut constant de aproape trei săptămâni, însă rămâne cu mult sub nivelurile observate în alte părţi ale Europei.

Mai mult, Spania va primi 87 de milioane de doze de vaccin anti-COVID19 în perioada aprilie-septembrie, a mai spus Sanchez, volumul livrărilor în al doilea trimestru fiind preconizat să depăşească de 3,5 ori nivelul din ianuarie-martie, scrie lse.co.uk.


Accesează: