Spălarea blugilor în mod corect. Menține-i ca noi o perioadă mai lungă de timp

Spălarea blugilor în mod corect. Menține-i ca noi o perioadă mai lungă de timp Sursa foto: Arhiva EvZ

Spălarea blugilor nu pare să fie un proces prea greu de îndeplinit. Multe persoane îi pun în mașina de spălat alături de alte articole, pun detergent și balsam, apoi pornesc un program normal. Acest proces nu este unul tocmai potrivit pentru astfel de materiale, mai ales dacă este efectuat des. Persoanele care își iubesc blugii și vor să îi aibă ca noi o perioadă mai lungă de timp apelează la câteva trucuri simple.

Spălarea blugilor corect. Obiceiurile care distrug materialul

Un proces banal de spălare poate conține mai multe greșeli care, în timp, duc la distrugerea materialelor. Așa se întâmplă și la spălarea blugilor în mod repetat. Unele programe ale mașinii de spălat sau anumite omisiuni simple îți pot transforma perechea de blugi preferă în cârpe în doar câteva luni. Pentru a te bucura de ei cât mai mult timp și a-i menține ca noi, trebuie să ții cont de câteva lucruri care par banale în primă fază.

Pentru început, atunci când pui la spălat o pereche de blugi, întoarce-i pe dos. Un alt aspect important este să îi bagi în mașină cu articole care au culori asemănătoare, nu ceva cu mult diferit. Un alt lucru de care trebuie să ții cont este temperatura de spălare. Blugii trebuie spălați în apă rece, recomandat la maxim 30 de grade. Mulți recomandă spălarea lor la 60 de grade, însă temperaturile înalte afectează culoarea. Ei trebuie spălați în apă fierbinte doar în cazul în care sunt foarte murdari.

Mașină de spălat rufe

Sursa foto: Pixabay

Ce detergent să alegi atunci când speli blugii

Important la spălarea blugilor este programul pe care îl alegi. Mașinile nu au presetat ceva special pentru articolele din denim, însă acestea pot fi spălate la un program standard, pentru rufe colorate. Pentru ai menține o perioadă mai lungă ca noi, evită prespălarea, chiar dacă sunt mai murdari. Atunci când există pe ei pete mai dificile, este indicat să le îndepărtezi individual. Poți folosi o perie și un săpun delicat. Petele de grăsime pot fi scoase cu ajutorul șamponului uscat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a prelungi viața blugilor preferați, fii atentă la detergentul și balsamul de rufe pe care le folosești. În cazul detergentului, cel mai bine este să folosești unul pentru haine colorate, pentru a menține nuanța și pentru a proteja fibrele. Este recomandat să eviți detergenții puternici sau înălbitorii. În ceea ce privește balsamul, producătorii nu recomandă folosirea lui. El poate duce la uzura blugilor din material elastic.

Spălarea blugilor. Cu împiedicăm decolorarea

Sursa foto: Pixabay

Spălarea blugilor noi

Spălarea blugilor nu este procedeu complicat dacă ții cont de trucurile prezentate mai sus. Odată spălați corect, ei vor avea o viață mult mai lungă și te poți bucura de ei. Pentru a-i menține ca noi o perioadă cât mai mare de timp, trebuie să ai grijă și la uscarea lor. Este recomandat să îi întinzi pe un suport de rufe, nu în uscătoarele automate.

Materialele din denim nu trebuie spălate foarte des. Potrivit experților, o dată pe lună este suficient. Aerisește-i cât mai bine, iar dacă încep să miroase, pune-i în congelator pentru câteva ore. Frigul omoară bacteriile și germenii și face mirosul să dispară.

Prima spălare a blugilor închiși la culoare necesită puțin mai multă atenție. Evită să iasă culoarea din ei pe alte rufe sau pe canapelele deschise la culoare folosind un amestec de apă și oțet. La prima spălare, amestecă apă și oțet într-un raport de 2:1. Înmoaie blugii în acest amestec și lasă-i peste noapte, apoi pune-i în mașina de spălat respectând pașii prezentați anterior.  Acest truc are scopul și de a preveni mirosurile neplăcute de fabrică, potrivit celor de la tz.de.