Spaima Sandrei Izbaşa

Spaima Sandrei Izbaşa

Sportiva numărul unu din lotul României s-a accidentat, ieri, şi s-a temut să nu rateze Olimpiada de la Londra.

Diriguitorii gimnasticii româneşti s-au aflat, ieri, timp de câteva ore, în stare de alertă. Sandra Izbaşa (21 de ani), lidera lotului olimpic al României, s-a accidentat la un antrenament efectuat la Izvorani şi toată lumea s-a temut ca prezenţa ei la Jocurile Olimpice programate în vara aces­tui an (27 iulie-12 august), la Londra, să nu fie pusă în pericol. “Cred că e vorba de o leziune a ligamentului colateral"

De la Izvorani, Sandra Izbaşa a ajuns de urgenţă la spital, unde a fost consultată de medicul ortoped Doru Filipescu. Într-o primă fază, gim­nasta s-a temut să nu fie vorba de ruptură de ligamente, dar doctorul a liniştit-o pe sportivă.

"După primul consult pe care i l-am făcut Sandrei, cred că este vorba de o leziune a ligamentului colateral intern de la genunchiul stâng. Aştept să facă un RMN şi apoi, cu toate investigaţiile făcute, vom putea da un diagnostic în funcţie de care vom stabili tratamentul, dacă va purta atela sau se va putea recupera aşa. Din ce am văzut, nu pare ceva foarte grav", a declarat medicul Doru Filipescu pentru "Prosport".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Are doar o contuzie "

Sandra Izbaşa a efectuat RMN-ul aseară, iar antrenoarea Mariana Bitang susţine că sportiva îşi va relua pregătirea peste câteva zile. "Sandra a scăpat bara la un exerciţiu la paralele, a căzut, dar nu e nimic grav. Are doar o contuzie la genunchi şi va reveni peste câteva zile la antrenamente. Nici vorbă să rateze Olimpiada", ne-a precizat Mariana Bitang. 2 medalii olimpice are Sandra Izbaşa în palmares, ambele dobândite la jocu­rile de la Beijing, din 2008. Sportiva a cucerit aurul la sol şi bronzul la echipe "Sandra are doar o contuzie la genunchi. Va reveni peste câteva zile la antrenamente. Nici vorbă să rateze Olimpiada. “ Mariana Bitang, antrenoare la lotul olimpic de gimnastică al României

Cinci luni mai sunt până la startul Jocurilor Olimpice de vară de la Londra GHINION

Anul trecut a ratat prezenţa la Mondiale

Sandra Izbaşa şi Cătălina Ponor sunt gimnastele de care se leagă cele mai mari speranţe la cucerirea medaliilor olimpice, la jocurile de la Londra (27 iulie-12 august 2012). Cătălina a fost vedeta lotului naţional feminin la Olimpiada de la Atena, din 2004, unde a câştigat trei medalii de aur (la echipe, bârnă şi sol). După retragerea ei, survenită la sfârşitul anului 2007, ştafeta a fost preluată de Sandra Izbaşa, care, la jocurile din 2008, de la Beijing, a cucerit aurul olimpic la sol şi medalia de bronz la echipe.

Sandra Izbaşa mai are în palmares o medalie de argint şi două de bronz la Cam­pionatele Mondiale (ob­ţinute în 2006 şi în 2007), precum 5 medalii de aur (2006, 2008 şi 2011), 4 de argint (2006, 2007 şi 2008) şi una de bronz (2006) la Europene. A avut probleme la tendonul lui Ahile

Anul trecut, Sandra Izbaşa a ratat, tot din cauza unei accidentări, Campionatele Mondiale desfăşurate în luna noiembrie, la Tokyo. Gimnasta a acuzat probleme la tendonul lui Ahile, iar locul ei a fost luat de Daniela Andrei. Deşi în lotul pregătit de Octavian Belu şi de Mariana Bitang s-a regăsit şi Cătălina Ponor (care a revenit în gimnastică la începutul anului trecut), delegaţia României s-a întors din Japonia fără nicio medalie.