Spaima Romei

Spaima Romei

Combinând reconstituiri şi efecte de ultimă generaţie, „Spartacus: În spatele mitului“ readuce la viaţă un personaj de legendă.

Nu numai că era dăruit cu un suflet mare şi trup voinic, dar, mulţumită spiritului său prevăzător şi blândeţii sale, izbutise să se înalţe mai sus decât îi era hărăzit de soartă“, scria Plutarh despre Spartacus, „tracul din neamul maizilor“.

Pentru că a refuzat să servească în armata romană, Spartacus a fost vândut unei şcoli de gladiatori şi silit să lupte în arenă. Devenise sclav şi gladiator.

Visând la libertate şi revoltat de tratamentul inuman la care erau supuşi cei obligaţi să se lupte între ei şi cu fiarele pentru distracţia mul- ţimii, Spartacus evadează, cu încă 70 de tovarăşi de suferinţă, din Şcoala de gladiatori de la Capua.

Ne puteți urmări și pe Google News

Răscoala gladiatorilor

Înarmaţi cu cuţite de bucătărie şi ţepuşe de proţap, gladiatorii fugari aveau să devină spaima Romei.

Lor li s-au alăturat mii de oameni la fel de revoltaţi, alături de care au zdrobit legiunile trimise pe urmele fugarilor. Cu fiecare victorie, Spartacus devenea o legendă vie. Pe urmele lui erau trimişi ucigaşi, legiuni întregi care aveau o singură misiune: eliminarea celui mai mare pericol pentru Roma.

Cel care l-a învins pe Spartacus, după ce el însuşi a fost pus pe fugă de gladiator, e generalul Marcus Licinius Crassus. Reconstituirea istorică, fără a anihila aura de legendă, o puteţi urmări în acest documentar britanic.