Evenimentul Zilei > Actualitate > SOV dă de PĂMÂNT cu Dragnea și șoferul din Suedia. Geneza cuvântului „M..E” este SURPRINZĂTOARE
SOV dă de PĂMÂNT cu Dragnea și șoferul din Suedia. Geneza cuvântului „M..E” este SURPRINZĂTOARE

SOV dă de PĂMÂNT cu Dragnea și șoferul din Suedia. Geneza cuvântului „M..E” este SURPRINZĂTOARE

Sorin Ovidiu Vântu a comentat pe pagina personală de Facebook ultimele evenimente care au scindat societatea românească.

Cazul șoferului din Suedia, ale cărui numere de înmatriculare au fost ridicate din cauza mesajului obscene, a fost dezbătut de SOV. Sorin Ovidiu Vântu susține că „m..e” a fost interpretat greșit și că ar însemna, de fapt, altceva.

„Generație, cuvântul muie este un termen argotic preluat dintr-o înjurătura tigănească și care suna așa: Te dabtu bunὶ (cu accent pe ultima vocală) ando mui (cu accent pe prima vocală)…. adică, să te f.. în gură.

În limba țigănească substantivul mui nu are nicio formă de plural și nici alte forme, el traducându-se în limba română astfel: mui = gură.

În Dex autorii au preluat greșit termenul argotic muie, care definește felația, și au dat semnificația de gură.

Odată acest lucru lămurit, gestul „suedezului” de a-i batjocorii pe PSD-iști, folosind în public acest termen, este unul golănesc și trebuie blamat de oamenii cu bun simț.
În condițiile în care nu există român care să nu știe asta, încercarea unora de a manipula opinia publică prin trimiteri la dicționar, atribuind înjuriei forma benignă și greșită de acolo, arată în fapt că respectivii vă consideră drept niște idioți.

Pe de altă parte, prin faptul că polițiștii (la comanda evidentă a PSD) l-au lăsat pe amarâtul ăla fără pâine, suspendându-i permisul de conducere și prin faptul că i-au deschis dosar penal, arată că Dragnea nu face altceva decât să încerce schimbarea regimului securisto-mafiot, inaugurat de Băsescu și continuat de Iohannis, cu unul polițisto-mafiot, controlat de el.

În cazul „suedezului” nostru, o simplă amendă contravențională pentru limbaj înjurios folosit în public și confiscarea plăcuțelor buclucașe, era absolut suficient.
Resping cu toată ființa ideea că oamenii vor fi băgați în pușcărie pentru a li se fura banii și afacerile, nu de către Băsescu și slugile lui, ci de Dragnea și slugile lui.
Fără a fi un purist sau un pudibond, generație, nu pot accepta totuși ideea că la marile meeting-uri electorale sau de altă natură aş putea auzi zeci de mii de români strigându-și unii altora: Muie băăă!
Nu cred că nația română ar trebui să ajungă atât de jos!”