Evenimentul Zilei > EVZ Special > Soțul, nevasta și amantul-elev – idila dintre președintele Franței și profa de literatură
Soțul, nevasta și amantul-elev – idila dintre președintele Franței și profa de literatură

Soțul, nevasta și amantul-elev – idila dintre președintele Franței și profa de literatură

„În spatele unui bărbat puternic stă întotdeauna o femeie puternică” - sună o vorbă din popor. În cazul lui Emmanuel Macron, președintele Franței, femeia se numește Brigitte Marie-Claude Trogneux, anterior Auzière.

Brigitte este soția și totodată profesoara de franceză din liceu a lui Macron, cu 25 de ani mai bătrână decât acesta! Dovadă stă (și) această fotografie de colecție pe care jurnaliștii francezi au publicat-o la scurt timp după ce Macron a anunțat mărirea taxelor și înainte de izbucnirea protestelor violente ale „Vestelor galbene”.

În instantaneul foto apar elevul Emmanuel, profesoara de franceză Brigitte și soțul acesteia. În marginea de jos, stă scris: „Soțul, nevasta și amantul”, amantul fiind, în acest caz, puștiul cu aer nevinovat și cu zâmbet șarmant de copil.

Fiica cea mare a profei le-a făcut cunoștință

E clar, jurnaliștii francezi sunt răutăcioși. Până la urmă, Emmanuel a luat-o de nevastă pe băbuța care-l scotea la tablă în preadolescență. Mai mult, povestea lor de dragoste e fascinantă. „Mi-a promis încă de la vârsta de 17 ani că se va însura cu mine. Și s-a ţinut de cuvânt”, declara, la un moment dat, pentru revista „Gala”, Brigitte Trogneux (64 de ani).

În anul 2007, profa și pupilul s-au căsătorit, după ce Emmanuel Macron a curtat-o ani în şir pe Brigitte, mamă a trei copii: Laurence, Tiphaine şi Sebastien. De remarcat că cei doi s-au întâlnit prima oară la liceul iezuit din Amiens, când Macron avea doar 15 ani și era coleg de clasă cu fiica cea mare a lui Brigitte Trogneux, Laurence! Aceasta i l-a prezentat pe Emmanuel mamei sale, nu înainte de a-l caracteriza drept un mic geniu care întreba non-stop de profa de literatură. De aici s-a înfiripat, apoi, o idilă de poveste, finalizată cu o căsătorie care încă rezistă.