Evenimentul Zilei > International > Soțul Angelei Merkel a lovit în milioane de nemți nevaccinați: ”Leneși și suficienți”
Soțul Angelei Merkel a lovit în milioane de nemți nevaccinați: ”Leneși și suficienți”

Soțul Angelei Merkel a lovit în milioane de nemți nevaccinați: ”Leneși și suficienți”

Soțul Angelei Merkel a lovit milioanele de germani care au refuzat dă se vaccineze făcându-i „leneși și suficienţi”, în timp ce un al patrulea val mortal se extinde în Europa.

Soțul lui Merkel a avut o ieșire nepotrivită fată de poporul german. Fostul cercetător își acuză compatrioții care nu se vaccinează de ”lene și suficiență”.

Profesorul Joachim Sauer, 72 de ani, a comparat mișcarea anti-vaccin cu creaționismul din Statele Unite, adăugând că este deranjat de faptul că doar 68% din populația germană a fost complet vaccinată.

Odată cu creșterea numărului de cazuri, Germania se gândește dacă să urmeze decizia vecinilor din Austria de a impune o nouă izolare și de a face vaccinurile obligatorii.

Joachim Sauer, soțul cancelarului Germaniei Angela Merkel, și-a acuzat compatrioții de  ”lene și suficiență”

„Este uimitor că o treime din populație nu urmează descoperirile științifice”, a declarat soțul lui Merkel, prof Sauer, într-un interviu pentru ziarul italian La Repubblica.

Aflat însă la o reuniune a Academiei de Științe din Torino, Italia, el a făcut o scurtă referire la subiectul vaccinării. Germania se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri Covid-19 și ia în calcul introducerea unor noi restricții pe model austriac sau chiar impunerea obligativității vaccinării. Rata persoanelor imunizate este sub 68%.

Aici trebuia să fie un târg de Crăciun. Totul s-a anulat.

An abandoned Kennedy Square in downtown Essen, German

„Asta se poate explica, parțial, printr-o oarecare lene și suficiență a germanilor. Celălalt grup …sunt oameni care reacționează ideologic față de ceea ce ei cred că este o dictatură a vaccinării. Știința este importantă și ar fi bine pentru toată lumea dacă tot mai mulți tineri s-ar dedica acestui domeniu”, a mai spus soţul lui Merkel.

Germania, la un pas de blocare

Cancelarul interimar Merkel a spus recent partidului său conservator că sunt necesare măsuri suplimentare de izolare: „Suntem într-o situație extrem de dramatică. Ceea ce este în vigoare acum nu este suficient”, potrivit unor surse care au participat la o întâlnire privată.

Forța celui de-al patrulea val al pandemiei a închis piețele de Crăciun și a determinat mai mulți politicieni să susțină vaccinările obligatorii, un subiect care provoacă dezbinare, care probabil se va confrunta cu noul guvern al Germaniei. Doar 6% din populație este complet vaccinată.

Rata de incidență pe șapte zile a crescut la 399,8 la 100.000 de oameni marți, au arătat datele de la Institutul Robert Koch pentru boli infecțioase, a 16-a zi consecutiv în care a atins un nivel record, informează standard.co.uk.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.