Valerie Cioloș, soția premierului Dacian Ciolos, a declarat recent că și-ar dori să rămână în România după ce soţul ei își va termina mandatul. Dorinţa acesteia are legătură cu o posibilă implicare în proiectul Brâncuși.

„Eu aș vrea, aș vrea, dar o să vedem cum o să ne prindă viața. (…). Vreau să cânt, o să cânt în continuare. Aș vrea să mă implic mai mult și la proiectul cu Brâncuși. O să vedem ce o să fie cu el. Răbdare”, a afirmat Valerie Cioloș-Villemin, conformDigi24.

Valerie Cioloș-Villemin, care este cunoscută ca Yohanna Grace sub numele de artist, a susținut un recital în semn de apreciere pentru Academia Doamnelor din Alba Iulia, după ce în acest an, tot la Alba Iulia, a susținut un concert de muzică sacră în sprijinul campaniei naționale de subscripție publică pentru achiziționarea sculpturii ”Cumințenia Pământului”.

Soţia premierului României a mai precizat că trebuie promovate valorile țării, iar românii de aici, dar și cei plecați peste hotare, trebuie să aibă motive de mândrie datorită culturii: „Am aflat cu stupoare că patru milioane de oameni sunt în afară și asta e, totuși, un mare semn de întrebare.”

Altfel, Dacian Cioloş a acordat săptămâna aceasta un interviu la Digi24, în care a vorbit despre alegerile parlamentare: “Cosmin Prelipceanu: PNL şi USR anunţă că vă susţin prim-ministru după alegeri. Cu voia dumneavoastră sau fără?

Dacian Cioloş, premierul României: În primul rând trebuie mers la alegeri. Şi trebuie să mergi la alegeri cu un program de guvernare şi să câştigi alegerile respective. Din punctul meu de vedere, dincolo de ceea ce afirmă PNL şi USR acuma, e important să avem o discuţie pe nişte principii, pe nişte valori, pe nişte teme mari pe care şi eu cred că ar trebui să lucrăm în perioada următoare. Şi apoi cetăţenii trebuie lăsaţi să decidă dacă aceste valori, dacă aceste principii, dacă acest teme pot face proiectul unui program de guvernare.

Cosmin Prelipceanu: Adică vă veţi asuma împreună cu aceste două partide sau doar cu unul dintre ele un program de guvernare?

Dacian Cioloş, premierul României: Eu am mai spus-o public că nu o să candidez. Dar asta nu mă împiedică să am păreri, puncte de vedere despre cum ar trebui continuare lucrurile. Pornind de la experienţa acumulată în acest an şi de la ceea ce am vbăzut în anii trecuţi. Şi îmi propun ca în perioada imediat următoare să vin cu aceste principii, cu aceste valori, cu proiectele pe care le-am început şi care, din punctul meu de vedere ar putea fi continuate, şi, în măsura în care va exista o susţinere a acestor proiecte – nu un program de guvernare, pentru că programul de guvernare este apanajul partidelor… Dar cu o astfel de platformă, cu un astfel de proiect care să reflecte cumva experienţa pe care am acumulat-o în aceşti ani şi, să spun aşa, legământul pe care l-aş lăsa pentru perioada următoare. Cu asta pot să contribui la dezbaterea care va avea loc în perioada următoare.”