Evenimentul Zilei > Actualitate > Sorina Printea răspunde: Are rost să ne vaccinăm antigripal?
Sorina Printea răspunde: Are rost să ne vaccinăm antigripal?

Sorina Printea răspunde: Are rost să ne vaccinăm antigripal?

39 de decese s-au înregistrat până în acest moment, morți survenite din cauza complicațiilor produse de virusul gripal. Ministrul Sorina Pintea a avut o intervenție telefonică la Antena 3 în care a explicat dacă mai are rost ca românii să se adreseze medicilor pentru a se vaccina împotriva acestei boli.

„Marți decidem dacă declarăm epidemia!”, a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea. „Școlile nu vor avea suspendată activitatea dacă se declară epidemie. Decizia de a se închide o instituție de învățământ pe o perioadă scurtă de timp o iau cei de la DSP”, a mai spus Sorina Pintea.

De asemenea, ministrul a răspuns și la întrebarea de pe buzele tutror: Mai are rost să ne vaccinăm antigripal în aceste momente? „Da! Oamenii încă se mai pot vaccina, nu este prea târziu”, a declarat Pintea.

„Orice pacient care dezvoltă gripă are un risc foarte mare de a dezvolta complicați precum pneumonie. Aceste complicații trebuie evaluate atent de către un medic specialist” a spus directorul medical al Institutului Pneumologic Marius Nasta, dr. Beatrice Mahler.