Evenimentul Zilei > Actualitate > Sorin Oprescu a scăpat de închisoare. Decizia judecătorilor greci
Sorin Oprescu a scăpat de închisoare. Decizia judecătorilor greci

Sorin Oprescu a scăpat de închisoare. Decizia judecătorilor greci

Sorin Oprescu a fost pus în libertate de judecătorii greci până la judecarea cererii de extrădare. El va trebui să plătească o cauțiune de 5.000 de euro

Medicul Sorin Oprescu a fost eliberat de judecătorii din Grecia. El trebuie să plătească o cauțiune de 5.000 e euro, până miercuri, 1 iunie, și să se prezinte la poliție de două ori pe lună, până când se va judeca procesul de extrădare pe fond. De asemenea, conform deciziei instanței din Grecia, Oprescu nu are voie să părăsească teritoriul țării.

Judecătorii Curții de Apel din Atena au amânat o decizie în cazul lui Sorin Oprescu, luni 30 mai, dat fiind că ședința de judecată în cazul acestuia s-a lungit până spre finalul programului. În aceste condiții, instanța s-a pronunțat cu privire la acest caz, marți, 31 mai. Drept urmare, completul de judecată de la Curtea de Apel din Atena a decis că Sorin Oprescu poate fi eliberat pe cauțiune până la judecata cererii de extrădare.

În perioada următoare, judecătorii din Atena vor trebui să decidă dacă îl vor extrăda pe Sorin Oprescu în România sau dacă îl vor elibera definitiv. El are la dispoziție aproximativ 40 de zile pentru a-și construi apărarea.

Oprescu a fost reținut la Atena

Sorin Oprescu se află în Grecia, unde s-a stabilit în contextul procesului de corupție care s-a desfășurat la Curtea de Apel București. El a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare printr-o sentință definitivă. Sorin Oprescu a fost acuzat de luare de mită, constituire de grup infracțional organizat, corupție și spălare de bani. Mandatul de încarcerare nu a putut fi pus în aplicare dat fiind că Oprescu s-a refugiat în Grecia.

Potrivit presei din Atena, fostul primar și-a găsit „ascunzătoare” în suburbiile de sud ale Atenei. Oprescu locuia într-o zonă exclusivistă, însă nu intenționa să rămână în capitala Greciei. Fostul primar a fost reținut în Atena, în data de 17 mai, în timp ce încerca să plece spre o insulă din Marea Egee.

Pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare.

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani și 8 luni

Fostul primar general Sorin Oprescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru corupție de către Curtea de Apel București. El a fost trimis în judecată pentru trei infracțiuni, luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.

La baza dosarului a stat un flagrant organizat în anul 2015. Obiectul flagrantului a fost suma de 25.000 de euro, primită de Sorin Oprescu din partea unui fost director de la Administrația Cimitirelor.
Procurorii au dispus, la vremea respectivă percheziții la locuința fostului primar general, iar pe lângă cei 25.000 de euro, au mai fost găsite și alte sume de bani pe care fostul primar nu le-a putut justifica în fața anchetatorilor.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: