Târgovișteanca, locul 38 WTA, nu a avut nicio șansă în fața jucătoarei spaniole garbine Muguruza. Favorita numărul 4 s-a impus în fața Soranei cu 6-0, 6-4, în „optimi”. 

„Un meci în care am început cu foarte multe greşeli, asta m-a costat. Construiam bine punctele, însă azi nu am reuşit să le finalizez. Nu am reuşit nici să mă adaptez la condiţii, până acum am jucat doar în nocturnă, pe seară, mingea nu zbura atât, azi a fost mult mai cald, pe zi, şi n-am reuşit să mă acomodez. Am greşit foarte mult la început, ulterior am reintrat în meci, însă un pic cam târziu. Linia de joc a fost aceeaşi de la început până la final, însă azi a fost o zi în care nu mi-au intrat loviturile. În setul 2 am început să mă simt mai confortabil, să mă simt mai bine, să mă adaptez puţin la jocul ei şi am început să greşesc mai puţin. Ideea de joc o aveam, însă am greşit mult prea mult pentru a bate o jucătoare ca Muguruza, locul 4 în lume”, a declarat Cîrstea la finalul jocului, potrivit Digi Sport.

Mai departe, „Sore” va va participa la turneul WTA International de la Budapesta, ce va avea loc în perioada 19-25 februarie.