Evenimentul Zilei > EVZ Special > Șora și Djuvara, un veac de românism
Șora și Djuvara, un veac de românism

Șora și Djuvara, un veac de românism

Neagu Djuvara şi Mihai Şora, au fost decoraţi de Klaus Iohannis. Djuvara: „Mă simt măgulit şi strivit de întâmplări!”

Istoricul Neagu Djuvara şi filosoful Mihai Şora au fost decoraţi, aseară, de preşedintele Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru numeroasele contribuţii aduse istoriei şi filosofiei româneşti. Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni, în Sala Unirii.

„Este o mare onoare pentru mine ca, în numele Statului Român, să vă ofer Ordinul Naţional «Steaua României ». Vă felicit pentru importantele dumneavoastră realizări ce stau mărturie unor cariere, vieţi şi caractere de mare excepţie (…) Domnule Neagu Djuvara, mesajul întregii dumneavoastră vieţi este darul pe cate îl lăsaţi generaţiilor viitoare, astfel întreaga dumneavoastră operă va fi dusă mai departe (…) Domnule Mihai Şora, vă mulţumesc din suflet pentru întreaga dumneavoastră activitate depusă în domeniul filosofiei, al cuturii în genere (…) Prin generaţiile de specialişti care au avut şansa să vă cunoască lucrările, operele dumneavoastră rămân mereu tinere (…) Opera dumneavoastra a îmbogăţit secolul marii noastre Uniri (…) Vă mulţumesc în numele meu, al Statului Român şi al românilor, şi vă urez la mulţi ani!”, a fost mesajul preşedintelui Iohannis.

Emoţii la un veac de viaţă

„Mă simt măgulit şi strivit de întâmplări ca, la vârsta mea, la o sută de ani, să mai primesc decoraţii. Sunt foarte, foarte emoţionat! Vă mulţumesc!”, a spus Neagu Djuvara, vizibil emoţionat. „Sunt foarte mişcat şi vă mulţumesc din tot sufletul pentru această decoraţie pe care o primesc ca pe o mare onoare ce mi se acordă! Nu ştiu în ce măsură o merit, dar, vă spun, vă sunt recunoscător!”, a declarat Mihai Şora, la fel de emoţionat.

Peripeţiile lui Şora în magazinul „Unirea”

Cunoscut pentru debordantul său simţ al umorului, Mihai Şora – forte activ şi foarte îndrăgit în mediul virtual – a povestit, pe Facebook, că a bătut în lung şi în lat etajul bărbatesc al magazinului bucureştean „Unirea”, în căutarea unui costum pentru această ocazie, activitate pe care nu ar dori-o „nici duşmanilor”.

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: