Sora liderului Hamas, omorâtă de IDF. Israelul a atacat o tabără de refugiați din Gaza

Sora liderului Hamas, omorâtă de IDF. Israelul a atacat o tabără de refugiați din Gaza Yehiya Sinwar. Sursa foto: Dreamstime.com

Marți, 25 iunie, zece membri din familia liderului politic Hamas, Ismail Haniyeh, au fost uciși în urma unui atac al armatei israeliene asupra unei tabere de refugiați din Gaza, potrivit unui anunț făcut de Apărarea Civilă din enclava palestiniană.

Liderul politic Hamas încasează o nouă lovitură

Printre victime se află și Zahr Haniyeh, sora liderului politic Hamas. Potrivit purtătorului de cuvânt al Apărării Civile din Gaza, atacurile IDF au vizat tabăra de refugiați Shati. Unde se adăpostea și sora liderului mișcării palestiniene.

Corpurile neînsuflețite au fost transportate ulterior la spitalul Al-Ahli din enclava controlată încă de miltanții Hamas. Misiunea de salvare a persoanelor prinse sub dărâmături este îngreunată de lipsa echipamentelor și carburanților. Pentru moment, forțele armate israeliene nu au confirmat informațiile furnizate de Apărarea Civilă din Gaza.

Armistițiu, Lider Hamas

Armistițiu. Sursa foto: Britannica

A doua lovitură în decurs de două luni

Este a doua pierdere importantă pentru liderul Hamas. Reamintim că în luna aprilie Ismail Haniyeh a pierdut trei fii și patru nepoți în urma unui alt atac inițiat de forțele israeliene. Spre deosebire de atacul de marți, în luna aprilie IDF a confirmat decesul rudelor liderului Hamas.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aflat în Qatar, liderul mișcării palestiniene a declarat că aproximativ 60 de membri ai familiei sale și-au găsit sfârșitul de la începutul războiului din Israel. Gruparea Hamas a confirmat atacul de marți. Totodată, militanții consideră că Washingtonul este responsabil pentru escaladarea tensiunilor în Gaza.

Hamas își justifică atacurile teroriste

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh Sursa foto: Twitter

Hamas, scrisoare adresate Organizației Națiunilor Unite

Militanții au solicitat comunității internaționale și Organizației Națiunilor Unite (ONU) să-și asume responsabilitate pentru atrocitățile comise de IDF în Gaza și să impună măsurile necesare pentru protejarea civililor nevinovați.

Deși nu a confirmat informațiile prezentate de Apărarea Civilă din Gaza, IDF a declarat că două clădiri au fost atacate în cursul nopții în Shati și în Daraj Tuffah. Armata israeliană a acționat pe baza datelor, potrivit cărora în tabăra de refugiați se adăposteau mai mulți teroriști responsabili de atacul din 7 octombrie 2023.