Evenimentul Zilei > Social > Sony anunță marele eveniment. PlayStation 5 va fi disponibilă în două versiuni
Sony anunță marele eveniment. PlayStation 5 va fi disponibilă în două versiuni

Sony anunță marele eveniment. PlayStation 5 va fi disponibilă în două versiuni

De mai mulți ani se discută despre scoaterea pe piață a PlayStation 5 și Xbox Series X.

Abia acum, cei de la Bloomberg au obținut valorile de achiziție pentru cele două iterații ale consolei, de la o sursă apropiată de companie.

Așadar, așteptările au luat sfârșit după ce Sony a anunţat preţul şi data de la care va comercializa următoarea generaţie de PlayStation.

Deocamdată, aceste versiuni noi nu se vor vinde în România

PlayStation 5 va fi disponibilă în două versiuni. Versiunea standard, cu disc optic, va costa 500 de euro. Cea de-a doua versiune, fără disc optic, va costa 400 de euro.

Reprezentanții companiei au anunțat că evenimentul de lansare  pe piață a celor două versiuni va avea loc pe 12 noiembrie.

Deja anumiți retailer au început să primească precomenzi de la cei care vor să cumpere una dintre cele două versiuni.

Deocamdată, aceste versiuni noi nu se vor vinde în România. În cele mai multe ţări, PlayStation 5 va putea fi cumpărată începând cu 19 noiembrie.

Ca referință, diferența dintre cele două console ține doar de prezența unei unități optice în varianta standard, în timp ce Digital Edition te obligă să cumperi jocurile din magazinul virtual al Sony și să le descarci pe consolă.

Cât va costa noua versiune PS5

PlayStation 5, versiunea cu disc, este mai scumpă cu 100 de euro decât a fost PlayStation 4 în momentul lansării şi costă la fel ca Xbox Series X, consola de top din noua generaţie de Xbox.

Pe de altă parte, PS5 fără disc, care costă 400 de euro, va fi mai scumpă cu 100 de dolari decât Xbox Series S, versiunea cea mai ieftină a noii generaţii de Xbox. La fel de adevărat că PS5 este net superioară din punct de vedere tehnic faţă de Xbox Series S.

Producătorii de la Sony au spus că noua versiune PS5 este compatibilă în proporție de 99% cu jocurile de PlayStation 4 pentru noua consolă, ceea ce reprezintă o importantă motivaţie pentru upgrade.

Odată cu soaterea pe piață a celor două versiuni se vor scumpi și jocurile noi. Astfel, pentru PlayStation 5 vor ajunge până la 70 de euro, potrivit news.ro

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: