La întrebarea "Credeţi că în unele cazuri SRI şi DNA au încălcat drepturiile şi libertăţile cetăţenilor în acţiunile lor, răspunsurile au fost : 51% "uneori da", 27% "nu niciodată", 23% "nu ştiu /nu răspund", informează Mediafax.

Cei intervievaţi cred că dintre problemele cu care se confruntă România în prezent, cele mai importante sunt (prima opţiune exprimată): veniturile scăzute (23%), corupţia (21%), locurile de muncă/şomajul (16%), sănătatea (6%), educaţia (4%), criza refugiaţilor (4%), infrastructura (3%), alte probleme (15%). "Nu ştiu/nu răspund" 8% dintre repondenţi.

În ceea ce priveşte criza refugiaţilor, 61% nu sunt de acord ca România să primească în jur de 5000 de refugiaţi din Siria şi Orientul Mijlociu, 31% sunt de acord cu această acţiune şi 8% "nu ştiu, nu răspund".

În general, peste jumătate dintre cei intervievaţi (54%) cred că România merge într-o direcţie greşită, 30% "într-o direcţie bună", 14% "în nicio direcţie/în ambele/ stagnează" şi 2% au răspuns "nu ştiu/refuz".

Sondajul a fost realizat la comanda Institutului de Studii Liberale şi a fost realizat telefonic pe un eşantion de 1005 persoane selectate reprezentativ la nivel naţional, din mediul urban şi rural, în perioada 26-30 septembrie. Marja de eroare a sondajului este de plus/minus 3% pentru un interval de încredere de 95%.