Evenimentul Zilei > International > Sondaj de ultimă oră. Donald Trump l-ar învinge pe Joe Biden în revanșa prezidențială
Sondaj de ultimă oră. Donald Trump l-ar învinge pe Joe Biden în revanșa prezidențială

Sondaj de ultimă oră. Donald Trump l-ar învinge pe Joe Biden în revanșa prezidențială

Potrivit unui nou sondaj de opinie, Donald Trump l-ar învinge pe Joe Biden dacă meciul lor electoral s-ar repeta astăzi. Ratingul de aprobare al președintelui continuă să se reducă, ca urmare a retragerii haotice și mortale a țării din Afganistan.

Peste 47% dintre alegători ar favoriza-l pe Trump într-o ipotetică repetare a alegerilor de anul trecut, potrivit unui sondaj publicat de Colegiul Emerson vineri. Doar 46% dintre cei chestionați au susținut Biden, 6% spunând că vor căuta un alt candidat.

Aproape patru din zece democrați din sondajul Emerson – 39 la sută – sunt gata să plătească cauțiune pe Biden, spunând că vor ca altcineva să fie purtătorul de etalon al partidului în 2024.

Rezultate interesante ale sondajului

Între timp, Trump rămâne favoritul puternic dintre republicani, cu 67% dintre ei în colțul său, dacă va concura din nou pentru nominalizarea GOP.

Sondajul național a 1.200 de votanți înregistrați a fost realizat în perioada 30 august – 1 septembrie – înainte de a stârni noi îndoieli cu privire la modul în care Biden gestionează economia.

Rezultatele reprezintă o alunecare semnificativă în sprijinul lui Biden, care a dus Casa Albă cu 51 la sută din voturi la cele 47 la sută ale lui Trump în noiembrie.

Între timp, media sondajului RealClearPolitics constată că ratingul de aprobare a locurilor de muncă al lui Biden este cel mai slab rating de aprobare de până acum.

Peste 49% dintre cei chestionați dezaprobă acum performanța lui Biden în funcție, comparativ cu 45% pentru.

La alegerile din iarna trecută, Biden şi-a asigurat un plus de peste cinci milioane, comparativ cu Trump. În cifre absolute, democratul a primit votul a 78 de milioane de alegători (50,8 procente), în vreme ce republicanul a reuşit să atragă 72,7 milioane de americani de partea sa (47,5 procente). Preşedintele Statelor Unite ale Americii nu este însă ales decât indirect prin vot popular. Opţiunea exprimată de electorat se regăseşte în interiorul Colegiului Electoral, care îl votează ulterior pe preşedinte. Pentru victorie, preşedintele are nevoie de majoritate absolută, respectiv de votul a minimum 270 de electori din totalul de 538.

Joe Biden a devenit în noiembrie 2020 cel de-al 46-lea președinte al SUA, iar Kamala Harris este prima femeie vicepreședinte.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: