Donald Trump condamnă atentatul de la Kabul: „Această tragedie nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată”

Donald Trump condamnă atentatul de la Kabul: „Această tragedie nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată”

În urma atentelor de la Kabul, fostul preşedinte american Donald Trump, a fost foarte critic cu deciziile succesorului său Joe Biden în Afganistan. El a denunţat joi o tragedie „care nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată".

„Această tragedie nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată, ceea ce face suferinţa noastră şi mai profundă, şi mai dificil de înţeles", a scris fostul preşedinte republican într-un comunicat.

Donald Trump și soția sa Melania au transmis condoleanțe familiilor celor uciși la Kabul

El şi soţia Melania Trump au transmis condoleanţe „familiilor civililor nevinovaţi care au murit astăzi în atacul sălbatic de la Kabul", în care au fost de asemenea răniţi zeci de oameni, printre care şi 15 militari americani.

Potrivit ultimului bilanț peste 70 de persoane sunt decedate și peste 140 de oameni răniți (printre care 15 militari americani), dintre care majoritatea se află în stare gravă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doisprezece militari americani au fost ucişi (11 marini, 1 medic militar) şi 15 au fost răniţi în atentatele sinucigaşe comise joi în apropierea aeroportului din Kabul, a declarat un înalt responsabil american, precizând că evacuările continuă.

„Doi jihadişti consideraţi ca afiliaţi la Statul Islamic (SI) s-au aruncat în aer la Poarta Abbey, urmaţi de jihadişti ai SI înarmaţi care au tras asupra civililor şi militarilor", a precizat generalul Kenneth McKenzie, şef al Comandamentului central american care răspunde de Afganistan.

„Vom continua să ne îndeplinim misiunea", a adăugat el.

Statul Islamic a revendicat atacul criminal

Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul criminal comis joi în apropierea aeroportului din Kabul, a relatat site-ul specializat SITE Intelligence, relatează AFP şi Reuters.

Într-un comunicat difuzat de agenţia sa de propagandă Amaq, SI susţine că unul dintre combatanţii săi s-au apropiat la mai puţin de "5 metri de militarii americani" şi şi-a declanşat încărcătura explozivă.

Un atentator sinucigaş al SI a reuşit să ajungă lângă o mare adunare de translatori şi colaboratori ai armatei americane de la tabăra Baran de lângă aeroportul din Kabul şi a detonat centura cu explozibili în mijlocul lor,

Comunicatul SI nu menţionează decât un singur atentator sinucigaş şi o singură bombă. Totuşi Pentagonul a informat că au existat două atentate sinucigaşe, urmate de un atac armat. SUA au ameninţat gruparea SI cu represalii în Afganistan.