Sondaj cu date surpriză despre politicieni! Un sondaj CURS îl plasează pe președintele României în topul încrederii populației în personalități politice, cu un procent de 38%. Sondajul a fost realizat în București, în perioada 18-23 ianuarie

După 4 luni de mandat, Nicușor Dan a crescut vertiginos în topul încrederii

Surpriza cea mai mare a topului vine pe poziția a doua, unde se află actualul edil al Capitalei, Nicușor Dan. După doar 4 ani scurse din mandate, politicianul provenit din zona ONG se află la un nivel de 37% în topul încrederii populației. Un procent foarte bun, care amenință serios supremația lui Iohannis în fruntea topului, mai ales că sondajul are o marjă de eroare de 3%.

Sondaj CURS

Pe ultima treaptă a podiumului se află fostul primar Gabriela Firea cu un procent de 32%. Pe poziția a patra se situează fostul premier Ludovic Orban cu 23%, urmat la o distanță infimă de președintele PSD Marcel Ciolacu, cu un procent de 22% ca nivel de încredere.

Actualul premier nu a reușit să convingă bucureștenii

Aflat pe poziția a 6-a este actualul premier, Florin Cîțu. Acesta bifează un nivel de încredere al bucureștenilor de doar 21%, semn că prestația lui nu este foarte apreciată.  Cu atât mai mult cu cât sondajul s-a realizat anterior incendiului de la Matei Balș, unde reacția premierului a fost criticată. Acestuia i s-a cerut chiar demisia la protestele care au urmat tragediei. La mică distanță de premier, cu 19%, urmează președintele USR Dan Barna. El este urmat de un un nume surprinzător: George Simion, liderul AUR, cu 18%, un procent bun pentru un politician intrat de curând pe prima scenă politică.

Perdanții alegerilor parlamentare sunt la coadă 

Urmează în coada clasamentului politicieni rodați ca Traian Băsescu (15%), Victor Ponta (10%) și Călin Popescu Tăriceanu – 9%. Toate aceste nume de calibru au un numitor comun: nu au reușit să treacă de pragul electoral, obținând scoruri modeste. Mai mult, Ponta și Tăriceanu au candidat pe liste comune, însă eșecul a accelerat cumva și anunțul de săptămâna trecută, PRO România a anunțat oficial că nu va construi o alianță politică cu partidul fostului premier.

Metodologia sondajului a cuprins, ca univers de eşantionare, populaţia adultă rezidentă în municipiul București, în vârstă de 18 ani şi peste. Volumul eşantionului a inclus 1000 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Metoda de culegere a datelor este metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).