Evenimentul ZileiPoliticaNicușor Dan descoperă ”brambureala” din București: Nu există acord între Primăria Capitalei și cele de sector

Nicușor Dan descoperă ”brambureala” din București: Nu există acord între Primăria Capitalei și cele de sector

Nicușor Dan descoperă ”brambureala” din București: Nu există acord între Primăria Capitalei și cele de sector
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susține că există o "brambureală administrativă" în București, relația dintre municipalitate şi primăriile de sector fiind "total dezordonată", deoarece nu se respectă strict atribuțiile care revin fiecărei entități.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susține că există o „brambureală administrativă” în București, relația dintre municipalitate şi primăriile de sector fiind „total dezordonată”, deoarece nu se respectă strict atribuțiile care revin fiecărei entități. Declarațiile au fost făcute astăzi într-o conferință de presă susținută de edil.

„Vreau să vă spun nişte lucruri care ţin de brambureala administrativă din Bucureşti, adică de relaţia total dezordonată dintre Primăria Capitalei şi primăriile de sector. Primăria Capitalei, în administraţiile anterioare, s-a angajat să asfalteze ea străzi periferice şi să ducă acolo apă şi canalizare, deşi astea sunt evident în atribuţia primăriilor de sector. Primăria Capitalei s-a angajat să anvelopeze blocuri. Din nou, un atribut care revine primăriilor de sector. Sunt sectoare care au adăposturi pentru oamenii străzii, sunt sectoare care nu au. Nu există o ordine aici. Sunt sectoare care fac marcaje rutiere, sunt sectoare care nu fac marcaje rutiere”, a explicat Nicușor Dan.

Primarul Nicuşor Dan a menționat că se va întâlni mai des cu primarii de sector. O astfel de întâlnire ar trebui să aibă loc chiar astăzi.

„Sunt multe din străzile mici din centru, cum sunt cazuri în jurul Primăriei, nu pot să fie organizate în momentul de faţă ca parcări publice, pentru că ţin de sectoare şi nu există un acord între Primăria Capitalei şi primăriile de sector. Sunt sectoare care au adăposturi pentru câini comunitari, sunt sectoare care nu au adăposturi pentru câini comunitari. Pentru fiecare din aceste lucruri şi, desigur, că sunt multe altele, vom intensifica ritmul de întâlniri cu primarii de sector. Chiar azi mă voi vedea cu patru primari de sector, pentru mai multe chestiuni”, a spus Nicuşor Dan


Accesează: