Unde şi lângă CINE îşi va dormi SOMNUL de VECI Stephen HAWKING

Unde şi lângă CINE  îşi va dormi SOMNUL de VECI Stephen HAWKING

Stephen Hawking va fi înmormântat în catedrala Westminster Abbey din Londra, alături de Isaac Newton, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al lăcaşului de cult, citat de RRA.

"Este foarte adecvat ca cenuşa profesorului Hawking să fie îngropată în abaţie, alături de colegii săi distinşi din domeniul ştiinţific", a subliniat John Hall, decanul Westminster Abbey, într-un comunicat, menţionându-i pe Newton sau pe Charles Darwin, autorul teoriei evoluţioniste. Funeraliile lui Hawking vor avea loc la 31 martie la Cambridge, unde el a trăit şi a predat timp de peste 50 de ani. Cambridge este "oraşul pe care îl iubea atât şi care îl iubea şi el", au afirmat copiii săi, anunţând că funeraliile se vor derula în biserica Great St Mary de la universitate, în sâmbăta Paştelui. Slujba va fi "şi incluzivă, şi tradiţională, reflectând anvergura şi diversitatea vieţii sale", au adăugat ei. Ceremonia funerară va fi urmată de o recepţie privată la colegiul Trinity.

Hawking, celebru pentru lucrările lui despre univers, a murit pe 14 martie la locuinţa lui din Cambridge la 76 de ani, decesul său fiind urmat de un val de omagii aproape fără precedent pentru un om de ştiinţă. Activitatea sa s-a concentrat asupra aproprierii teoriei relativităţii a lui Einstein şi a mecanicii cuantice pentru a încerca să explice apariţia universului şi funcţionarea lui.

Ne puteți urmări și pe Google News

Isaac Newton, matematician, astronom, fizician care a trăit în a doua jumătate a secolului al XVII-lea şi în prima parte a secolului al XVIII-lea, este părintele mecanicii clasice datorită teoriei sale privind gravitaţia universală.

Westminster Abbey găzduieşte rămăşiţele pământeşti ale regilor şi reginelor, precum şi pe cele ale unor oameni celebri.