Evenimentul Zilei > Actualitate > Zeci de tone de solzi de pangolin. Exterminați în numele tradiției!
Zeci de tone de solzi de pangolin. Exterminați în numele tradiției!

Zeci de tone de solzi de pangolin. Exterminați în numele tradiției!

Autorităţile din Singapore au confiscat 12,9 tone de solzi de pangolin într-un port de containere din sudul ţării, aceasta fiind una dintre cele mai importante capturi de acest gen realizată în ultimii ani.

Pagolinul este unul dintre cele mai traficate mamifere din lume, potrivit organizaţiei World Wide Fund. El a fost declarat animal protejat începând din septembrie 2016 prin Convenţia internaţională privind comerţul cu specii ameninţate cu dispariţia (CITES), transmite Agerpres. Solzii acestuia, alcătuiţi din cheratină, la fel ca şi părul şi unghiile umane, sunt foarte căutaţi în medicina tradiţională, fiind consideraţi un leac pentru o serie de afecţiuni, de la astm la reumatism şi artrită. De asemenea, pangolinii sunt vânaţi pentru carnea lor, considerată o delicatesă în ţări precum China şi Vietnam

Cele 230 de pachete cu solzi au fost descoperite la 3 aprilie în timpul inspecţiei unui container de 12 metri din Pasir Panjang, conform unui comunicat comun semnat de Direcţia Vamale din Singapore şi Comitetul pentru Parcuri Naţionale. Containerul, care transporta ''carne de vită îngheţată'', potrivit descrierii încărcăturii, provenea din Nigeria şi urma să ajungă în Vietnam.

Solzii, cu o valoare totală estimată la 38,7 milioane de dolari americani, au fost găsiţi printre pachetele cu carne congelată. În plus, au fost recuperate 177 de kilograme de colţi de elefant, cu o valoare estimată la 88.500 dolari americani, potrivit comunicatului.

Autorităţile din cadrul comitetului care gestionează spaţiile verzi din Singapore au declarat că solzii ar aparţine mai multor specii de pangolin. Captura vine la scurt timp după ce mai multe raiduri similare efectuate de autorităţile malaeziene în luna februarie au condus la confiscarea unei cantităţi record de 30 de tone de pangolini şi de solzi de pangolin din două unităţi de procesare din statul Sabah, situat în estul Borneo.