Soluții de criză. Coaforul ilegal din pivniță

Soluții de criză. Coaforul ilegal din pivniță

O tunsoare perfectă în pofida izolării impuse de noul coronavirus: poliţia germană a descoperit sâmbătă două saloane de coafură amenajate în piviniţe separate din Bavaria.

La sosirea agenţilor, "mai multe persoane erau pe cale de a se coafa" în pivniţele a "două case particulare" din nord-vestul acestui land federal, a anunţat poliţia locală într-un comunicat.

Două persoane stăteau la rând pentru aranjarea părului la Elsenfeld şi una într-o pivinţă din Moemlingen, potrivit agenţiei germane de presă dpa, care a adăugat că "saloanele erau echipate profesional". Poliţia a precizat că au fost deschise anchete pentru încălcarea măsurilor de izolare.

În landul Bavaria, regulile introduse la sfârşitul lui martie pentru a încetini răspândirea COVID-19 sunt printre cele mai stricte din Germania, iar părăsirea locuinţei fără un "motiv valabil" este pasibilă de o amendă de 150 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Saloanele de coafură, închise ca şi alte activităţi comerciale considerate neeesenţiale, urmează să-şi reînceapă activitatea la 4 mai în această ţară respectând anumite precauţii sanitare, în cadrul ridicării treptate a restricţiilor.