Soluția simplă care te scapă definitiv de mucegai. O ai în casă
- Alexandru Sălăvăstru
- 14 octombrie 2023, 17:44
Atunci când vine vorba de mucegai și igrasie, majoritatea oamenilor consideră că are doar un aspect estetic urât. În același timp este mult mai important să scăpam de această problemă din cauza bolilor pe care le poate provoca.
Mucegaiul apare deseori în colțul peretelui, iar dacă nu este curățat, acesta se poate extinde pe tot peretele sau pe tavan. Există zone ale casei mai predispuse la apariția mucegaiului cum ar fi baia, bucătăria sau camerele lipite de acestea.
Mucegaiul și igrasia afectează sănătatea
Dincolo de aspectul neplăcut, igrasia înseamnă și un pericol pentru sănătate, de aceea trebuie prevenită apariția acesteia. Iar dacă nu este îndepărtată în timp util, igrasia duce la dezvoltarea mucegaiului, ai cărui spori produc substanțe iritante ce pot cauza alergii și, în timp, boli pulmonare cronice.
Aceste două probleme pot cauze următoarele afecțiuni: dureri de cap, greață, dureri musculare, iritații ale pielii, probleme respiratorii, amețeală, insomnie, probleme gastrointestinale, furnicături ale pielii, oboseală. Acestea sunt doar câteva exemple, în funcție de cantitatea de mucegai prezentă în camera respectivă, acestea pot fi mult mai grave.
Soluția pentru a scăpa de mucegai
Un truc simplu și eficient acționează foarte bine și în cel mai scurt timp vă redă „sănătatea” locuinței. Este nevoie doar de o sticlă, un ciorap și puțină sare grunjoasă.
Petele de mucegai se îndepărtează cu ajutorul apei oxigenate cu o concentraţie de 3%. Pulverizați peste zonele afectate de mucegai şi lăsați să acţioneze peste noapte. De asemenea, și oţetul se dovedește extrem de eficient în îndepărtarea mucegaiului.
Prevenirea petelor de mucegai şi a igrasiei presupune reducerea umidității. Tăiați în două o sticlă de plastic, scoateți capacul și răsuciți partea superioară plasând-o în jos. Apoi, umpleți un ciorap cu sare grunjoasă și faceți un nod. Acest dezumidificator natural se va așeza în locul în care există mucegai, iar peste noapte sarea va absorbi toată umiditatea.
La fel ca și în cazul oțetului puteți folosi și bicarbonat de sodiu combinat cu apă și pus într-un pulverizator. Regula de aplicare este identică.