Evenimentul Zilei > International > Soldații OLANDEZI din forțele de menținere a păcii, parțial VINOVAȚI pentru masacrul de la SREBRENICA
Soldații OLANDEZI din forțele de menținere a păcii, parțial VINOVAȚI pentru masacrul de la SREBRENICA

Soldații OLANDEZI din forțele de menținere a păcii, parțial VINOVAȚI pentru masacrul de la SREBRENICA

O curte de apel olandeză a decis că guvernul de la Haga este parțial vinovat de moartea a 300 de musulmani, uciși de forțele sârbe bosniace în masacrul de la Srebrenica, în 1995.

Hotărârea de azi susține, în mare parte, o decizie a unei curți civile, în 2014, care spunea că statul este responsabil de moartea musulmanilor bosniaci, care au fost predați de soldați olandezi pentru menținerea păcii forțelor sârbe bosniace, în iulie 1995, fiind ulterior uciși, scrie AP.

Președintele Curții de Apel de la Haga, judecătorul Gepke Dulek, a declarat că din cauză că soldații olandezi i-au evacuat pe bosniaci din zona de responsabilitate olandeză, la fel ca pe alți refugiați care căutau adăpost acolo, „ei au fost lipsiți de șansa de a supraviețui”.

Bărbații respectivi s-au aflat printre cei 8.000 de musulmani, bărbați și baieși, uciși de forțele sârbe bosniace în ce mai dramatic masacru din Europa, după al doilea război mondial.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: