Șoferii, fără libertăți în mașina personală. Obiceiul la care trebuie să renunțe

Șoferii, fără libertăți în mașina personală. Obiceiul la care trebuie să renunțe

Șoferii au parte de tot mai puține libertăți în mașina personală. Europa merge la nivelul următor cu legile care le interzic sau îi obligă pe cetățeni să facă anumite gesturi în spațiul lor privat.

Șoferii rămân cu tot mai puține libertăți în mașina personală. Interzicerea parțială a fumatului în autovehicule este una dintre preocupările ţărilor din Uniunea europeană. Multe dinte ele au interzis deja fumatul în mașină.

Printre acestea sunt următoarele: Austria, Belgia, Cipru, Finlanda, Franța, Grecia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Slovacia și Slovenia. Fumatul în mașini este, de asemenea, parțial interzis în Marea Britanie.

Germania intenționează să interzică fumatul în mașini, însă doar în cazul în care în acestea se află copii sau femei însărcinate. Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, care a făcut presiuni pentru interdicție, a declarat că ar fi trebuit introdusă mai devreme.

Fumatul în maşină ar trebui interzis în toată Europa

Fumatul în mașină în prezența femeilor însărcinate și a copiilor ar trebui interzis. Asta prevede un proiect de la Ministerul Federal al Sănătății. Dar planul prezentat în luna iulie, a fost anulat.

Germania numără în jur de 127.000 de persoane în fiecare an care suferă consecințele consumului de tutun. Dar nu doar fumatul activ este periculos. Studiile arată că fumătorii pasivi sunt puşi în pericol.

Conducător Auto, Mașină, Stradă, Om

Sursa foto: Pixabay

Ministerul Federal al Sănătății a prezentat în iulie un proiect de lege care ar interzice fumatul în mașină. Pentru încălcarea legii se preconizau amenzi de până la 3.000 de euro. Cu toate acestea, în acest moment nu se știe când va intra legea în vigoare. Sau dacă va intra vreodată.

Proiectul de lege reprezentă o „reducere excesivă a libertăților civile

Comisarul guvernului federal pentru droguri, Burkhard Blienert, a declarat:

„Chiar nu pot înțelege îngrijorarea FDP că o astfel de măsură ar fi o restrângere excesivă a libertăților civile”, a spus el. Este vorba despre drepturile copiilor. Politicianul SPD a subliniat că concentrația de poluanți atunci când se fumează în mașină este la fel de mare ca într-un bar.

Blienert a spus că sunt aproape 130.000 de decese cauzate de fumat în fiecare an în Germania. „Trebuie să facem ceva urgent”, a spus el. Blienert a cerut ca planurile inițiale ale ministrului Sănătății să fie implementate.

La începutul lunii iulie s-a aflat că ministrul federal al sănătății Lauterbach plănuia să interzică fumatul în autovehicule dacă în mașină se aflau minori sau femei însărcinate. Motivul este: protejarea acestui grup de oameni de fumatul pasiv.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News