Turiștii au fost șocați când, ajungând în apropiere de o grotă au fost întâmpinați de un bărbat care le-a cerut de mâncare. Întrebat cum a ajuns aici, bărbatul a spus turiștilor că a venit să mediteze în liniște.

În apropiere de acel loc se află o mânăstire de unde bărbatul mai cerea uneori câte ceva de mâncare. După ce turiștii i-au dat ceva de mâncare, „omul grotelor” a dispărut.

Bărbatul are 43 de ani și este din județul Gorj.

Turiștii au cerut imediat ajutorul unei patrule de jandarmi care se afla în serviciu pe traseul montan Păuşa-Stănişoara. Întâmplarea a vut loc duminică, în jurul orei 12.30. Jandarmii de la Postul de Jandarmi Montani Călimăneşti l-au căutat , iar după aproximativ o oră l-au găsit ascuns într-o grotă, la 1 km de Mânăstirea Stănişoara.

„Întrebat de prezenţa lui în zonă, bărbatul în vârstă de 43 de ani, le-a comunicat jandarmilor faptul că este pustnic şi în urmă cu două săptămâni a plecat de acasă din motive religioase, pentru a medita în linişte. De asemenea, bărbatul a mărturisit că cere de mâncare turiştilor, deoarece nu are de unde să îşi procure întotdeauna hrană”, se arată într-un comunicat de presă.

Între timp jandarmii au sunat la apelul unic de urgenţă 112 pentru a solicita un echipaj de ambulanţă, în vederea acordării îngrijirilor medicale.

„După minute bune de negocieri, bărbatul a fost convins să îşi ia lucrurile din grotă – 2 pungi de haine împreună cu o pătură şi să meargă la echipajul de ambulanţă care îl aştepta. Acesta a primit 2 pacheţele de mâncare din partea şoferului de pe ambulanţă, respectiv a jandarmilor şi acceptat să i se ia doar tensiunea arterială, refuzând deplasarea la spital”, se mai arată în comunicatul de presă.

În cele din urmă, bărbatul a fost condus la Halta Păuşa şi urcat în tren pentru a merge acasă.
După ce a fost convins să renunțe să mai stea izolat în grotă, jandarmii l-au condus la Halta Păuşa şi urcat în tren pentru a merge acasă.

La faţa locului s-au deplasat şi doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Călimăneşti pentru încheierea unui proces verbal cu cele întâmplate, potrivit dcnews.ro