În principal este vorba de examenele naționale ce ar trebui susținute la vară, dar restricțiile ar putea conduce la absența din săli a multor elevi, întrucât tuturor li se va lua temperatura.

Cei care depășesc 37,3 grade Celsius nu vor putea intra în sala de examen.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horațiua Moldovan, susține că în principiu, un copil bolnav nu poate da examenul.

1E un fapt că a aduce copiii la examen înseamnă a creea o comunitate cu risc epidemiologic. Ca atare, anumite măsuri de prudență și în această situație devin obligatorii. Distanțarea socială, triajul epidemiologic, printre măsuri. Se va lua și tempereatura.

A impune o barieră 37,3 creează o angoasă. Actul normativ nu l-am definitivat. Suntem doar în discuție. În principiu, un copil bolnav nu poate da examen. Noțiunea de om suferind e mai complexă decât măsurarea temperaturii.

Unitățile de învățământ trebuie să aibă posibilități medicale ca acești copii subfebrili să îi consulte cineva și să vadă dacă e bolnav. Dacă e vorba de un copil bolnav nu ar trebui să dea examen. Avem în vedere orice abordare. O altă abordare e ca acești copii să dea examenul într-o altă sală, dacă starea sănătății lor le permite”, a spus Horațiu Moldovan, la  Antena3.