Smiley și Cabron lansează „Cine-i salvează pe eroi?”, o piesă despre eroii de ieri, de azi și de mâine

Smiley și Cabron lansează „Cine-i salvează pe eroi?”, o piesă despre eroii de ieri, de azi și de mâine

Smiley lansează alături de Cabron „Cine-i salvează pe eroi?”, o piesă apăsătoare despre eroii de azi, condamnați să fie muritorii de mâine. Lansată acum, însă compusă cu câteva luni bune în urmă, piesă „Cine-i salvează pe eroi?” este o invitație din partea lui Smiley la respect și dragoste necondiționată.

„Este cel mai bun moment că oamenii să devină conștienți că sunt interconectați, că acțiunea fiecăruia contează și determina binele sau răul celorlalți. Oamenii trebuie să respecte, să iubească, să dăruiască, să ajute fără a aștepta ceva în schimb, pentru că fiecare în viață lui, în diverse etape, este, pe rând, muritor și erou pentru cei din jur.”, consideră Smiley care face și un îndemn la introspecție odată cu această lansare. „Îmi doresc că fiecare om care ascultă această piesă să fie atent la versuri și să-și creeze propria imagine, colorată sau gri, despre eroii din viață lui sau despre eroul care este el în viețile celor din jur. Este un exercițiu foarte bun de sinceritate, de conștiința, de realitate, de respect”, adaugă Smiley.

„Piesa este nu doar un omagiu adus oamenilor care mișcă pentru noi în momentele astea în care majoritatea stă în case, este pentru toți oamenii care au făcut ceva important pentru cineva în locul potrivit, la momentul potrivit. Că ai salvat o viață, că ai salvat chiria pe o luna a unui prieten, că ai făcut un cântec sau un vers care a mișcat oameni atunci când aveau nevoie, că ai apărut cu o glumă bună atunci când omul de lângă ține era `la pământ` sau că ai grijă de familia ta indiferent de vremuri, ei bine, Eroule, piesa asta este pentru ține! Poate nu toată lumea îți mulțumește, dar oamenii da”, adaugă Cabron.

Inspirat de condiția efemeră a eroului, Smiley cântă neputință și singurătatea acestuia atunci când el redevine om și își arată slăbiciunile și vulnerabilitatea: „Eroii rămân eroi indiferent de vremuri și trebuie aplaudați când sunt sus, dar și când sunt obosiți, copleșiți de neputință sau nu mai pot dărui ceea ce puteau ieri.”, spune Smiley care consideră că singurul antidot pentru teamă în care trăiesc oamenii acum este dragostea de viață și de cei din jur.

Ne puteți urmări și pe Google News

Produsă de HaHaHa Production, cu un artwork semnat de Alexandru Lupaș și Dragoș Dincă, „Cine-i salvează pe eroi?” are muzica semnată de Lucian Nagy, Smiley, Șerban Cazan și Roland Kiss și versuri scrise de Smiley și Cabron.