Evenimentul Zilei > Social > Situație ȘOCANTĂ în Iași! O fostă profesoară, ABANDONATĂ la urgență. Doctorița scuipa se­minţe lângă pacienta cu hemoragie
Situație ȘOCANTĂ în Iași! O fostă profesoară, ABANDONATĂ la urgență. Doctorița scuipa se­minţe lângă pacienta cu hemoragie

Situație ȘOCANTĂ în Iași! O fostă profesoară, ABANDONATĂ la urgență. Doctorița scuipa se­minţe lângă pacienta cu hemoragie

O fostă profesoară de limba română din Iași acuză un medic ginecolog de la Maternitatea „Elena Doamna” că a supus-o la un tratament inuman, după ce a suferit o hemoragie severă, iar medicul care trebuia să o ajute mânca semințe lângă ea în loc să își facă meseria.

Ortansa Cojoc povestește că a ajuns la spital pe 19 septembrie, din cauza unei hemoragii severe. „Când a venit mâncând seminţe lângă mine, i-am spus persoanei care mă ţinea de mână şi care mă susţinea, nu mai ştiu dacă era asistentă sau nu, că eu cred că am un coşmar, că ceva nu este în ordine, pentru că nu-mi venea să cred că un medic stă şi mănâncă seminţe lângă mine. Stătea şi îi spunea acelei doctoriţe tinere ce să facă, în timp ce scuipa realmente seminţe în mâna stângă. După ce i-am zis că eu cred că este un coşmar, dr. Iancu a ieşit pe hol, unde se aflau ginerele şi fiica mea, şi a început să ţipe «femeile din România sunt inconştiente, vin în ultima clipă la spital, în Statele Unite ale Americii nu le primeşte nimeni dacă nu se duc la control din şase în şase luni»“, a povestit femeia.

„Naivă cum am rămas şi la vârsta aceasta, cred că nici lângă o vită sângerândă şi evident suferindă nu-ţi îndrumi învăţăcelul cum să efectueze un tratament, în timp ce mănânci seminţe. Mă întreb ce trebuie să mai facă acest medic, mi-e tare greu să cred că are această profesie, pentru a fi eliberată dintr-o activitate umană, de înaltă specialitate, cu care nu are nimic în comun. Nu concep să existe aşa ceva, într-un spital de gardă“, spune Ortansa Cojoc, conform Digi24. 

Fosta profesoară spune că tot personalul spitalului s-a comportat frumos cu ea, mai puțin acest medic. În același timp, angajatată de la Ginecologie respinge orice acuzație, ba mai mult, susține că nu își amintește de cazul femeii, întrucât tratează foarte des persoane cu hemoragii.

„Numele dumneaei nu-mi spune nimic, au fost în ultima perioadă o mulţime de femei în vârstă cu aceste simptome, aşa că acest caz nu mi-e cunoscut, nu a ieşit cu nimic în evidenţă. Cum credeţi că aş putea eu să fac asta? În primul rând, eu nu mănânc seminţe de felul meu, că nu-mi plac, în al doilea rând, cum aş putea să fac asta în timpul serviciului? De povestit, şi eu pot să povestesc ce vreau, însă acest aspect nu are nicio legătura cu realitatea“, a precizat dr. Doina Iancu.

Plângere la Colegiul Medicilor 

Potrivit Ziarului de Iași, medicul Doina Iancu ar fi fost implicată în mai multe cazuri cu deznodământ tragic, inclusiv în cazul unui bebeluș născut mort, după ce mama acestuia a ajuns la spital în toiul nopții și nu a găsit-o pe Doina Iancu acolo, deși aceasta trebuia să fie de gardă. După șapte ore de agonie, femeia a fost supusă unei operații de cezariană, însă bebelușul s-a născut mort. Mai mult decât atât,  Doina Iancu a fost acuzată în trecut și că, pentru suma corectă, era dispusă să întrerupă și sarcini mai mari de 14 săptămâni, cât este termenul limită prevăzut de lege.