Documentele vizează amânarea pensionării anticipate a magistraţilor, abrogarea unei ordonanţe care îngreunează transportul elevilor la şcoală şi stabilirea plafoanelor bugetare. Conducerea Parlamentului a mai decis că până mâine dimineaţă, la ora 10:00, se pot depune amendamente pe marginea celor trei proiecte.

Vicepreşedintele Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, semnalează o situaţie fără precedent, întrucât unul din proiectele pentru care guvernul îşi va angaja răspunderea a trecut de procedura parlamentară.

„În mod normal, guvernul trebuie pur şi simplu să renunţe la acest proiect, pentru că a rămas fără obiect. Deja această chestiune a fost soluţionată prin dezbatere parlamentară, aşa cum cere Constituţia. O să vedem pasul următor, dar eu cred că nu au cum să dea curs acestei solicitări. Deci nu ai cum să îţi asumi răspunderea pe o chestiune care a fost deja stabilită. O să fim în situaţia absolut jenantă să ajungă la preşedinte două proiecte de lege cu acelaşi obiect”, a declarat Cazanciuc.