Evenimentul Zilei > Politica > Situație fără precedent în Parlament. Ce va ajunge pe masa lui Iohannis
Situație fără precedent în Parlament. Ce va ajunge pe masa lui Iohannis

Situație fără precedent în Parlament. Ce va ajunge pe masa lui Iohannis

Şedinţa comună a Parlamentului în care Executivul îşi va angaja răspunderea pentru trei proiecte de lege va avea loc mâine la ora 12:00, au stabilit Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Documentele vizează amânarea pensionării anticipate a magistraţilor, abrogarea unei ordonanţe care îngreunează transportul elevilor la şcoală şi stabilirea plafoanelor bugetare. Conducerea Parlamentului a mai decis că până mâine dimineaţă, la ora 10:00, se pot depune amendamente pe marginea celor trei proiecte.

Vicepreşedintele Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, semnalează o situaţie fără precedent, întrucât unul din proiectele pentru care guvernul îşi va angaja răspunderea a trecut de procedura parlamentară.

„În mod normal, guvernul trebuie pur şi simplu să renunţe la acest proiect, pentru că a rămas fără obiect. Deja această chestiune a fost soluţionată prin dezbatere parlamentară, aşa cum cere Constituţia. O să vedem pasul următor, dar eu cred că nu au cum să dea curs acestei solicitări. Deci nu ai cum să îţi asumi răspunderea pe o chestiune care a fost deja stabilită. O să fim în situaţia absolut jenantă să ajungă la preşedinte două proiecte de lege cu acelaşi obiect”, a declarat Cazanciuc.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: