"Nu ne-am făcut treaba ca instituție. Nu am făcut nimic în campanie, că nu am avut cvorum. Indiferent de situație, noi, CNA, nu ne-am făcut treaba ca instituție. CNA a dovedit că este o instituție nefuncțională, ineficientă și chiar penibilă", a declarat astăzi Dorina Rusu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului chiar în deschiderea ședinței, citată de paginademedia.ro. Consiliul Național al Audiovizualului s-a întrunit, după câteva săptămâni de campanie electorală, în prima ședință.

Dorina Rusu a atras atenția asupra absenteismului membrilor „CNA: nu stiu daca scopul absenteismului a fost protejarea radiodifuzorilor, dar sigur, ASTA E EFECTUL, protejarea radiodifuzorilor care incalca legea”, a concluzionat ea. „În perioada asta eu am vazut la tv diverse incalcari ale legii, pentru care m-am autoasesizat. Proglema grava e ca noi nu am putut sa facem nimic in campanie, pentru ca nu am avut cvorum. Cred ca CNA si-a abandonat misiunea pe care o are. Vorbesc despre CNA, pentru ca pana la urma noi suntem CNA. Nu au lipsit doar de la PSD, asta voiam sa spun. Indiferent de rezultatul alegerilor, noi ne-am abandonat misiunea, noi CNA nu ne-am facut treaba ca institutie. Au fost in campanie manipulari grosolane pe care nici nu le-am pus in discutie, nu mai vorbesc de sanctionari. CNA a dovedit ca este o instituție nefuncțională, ineficientă și chiar penibilă”, a adăugat membru CNA.

 

Dorina Rusu spune că este momentul să se facă si o schimbare a Regulamentului de Organizare și Funcționare a CNA, astfel incat sa existe o posibilitate de sanctiune, care sa nu mai duca la absenteism. Rusu nu este primul membru CNA care susține schimbarea ROF. Luna trecută, Radu Herjeu făcea aceeași propunere, referindu-se tot la absenteism.