Evenimentul Zilei > Actualitate > Situaţie de urgenţă la Constanţa. Pământul a luat-o la vale. Zeci de oameni evacuați
Situaţie de urgenţă la Constanţa. Pământul a luat-o la vale. Zeci de oameni evacuați

Situaţie de urgenţă la Constanţa. Pământul a luat-o la vale. Zeci de oameni evacuați

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a luat hotărârea de a evacua mai multe gospdării din localitatea Cumpăna din cauza prăbuşirii talazului Canalului Dunăre-Marea Neagră. Prefectul judeţului Constanţa, Dumitru Jeacă a convocat de urgenţă o şedintă extraordinară a CJSU pentru a lua măsurile necesare pentru situaţia creată.

„Hotărârea a fost votată în unanimitate, pe considerentul de a fi eliminat orice risc ce ţine de siguranţa oamenilor şi pentru ca experţii proiectanţi şi constructorii să poată începe, în regim de urgenţă, lucrărilor tehnice identificate ca fiind necesare pentru stabilizarea şi consolidarea malului aflat în proces de alunecare continuă”, se arată în comunicat.

La şedinţa CJSU s-au discutat variantele în care se pot efectua lucrări de consolidare a talazului iar, în eventualitate agravării situaţiei, continuarea evacuării va fi etapizată.

Soluţiile tehnice, contractate prin coordonarea Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (CNACN) SA, se vor realiza în paralel cu măsurile de urgenţă pentru punerea în siguranţă a populaţiei, proiectantul urmând să delimiteze zona de risc, estimată acum la 250 metri liniari, şi, în colaborare cu Primăria Cumpăna şi Jandarmeria, vor fi adoptate măsuri de pază şi evaluare a gospodăriilor evacuate, în vederea acordării de despăgubiri.

„Ca măsuri imediate, CJSU Constanţa a solicitat sprijinului Administraţiei Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale pentru asigurarea de locuinţe modulare, dotate pentru racordarea la utilităţi, pentru familiile ce vor fi evacuate, în completare la soluţiile temporare puse la dispoziţie de Primăria Cumpăna”, precizează comunicatul Prefecturii, potrivit agerpres.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: