Evenimentul Zilei > Actualitate > Sindromul Facebook se răspândește pe internet. Încă o rețea de socializare are probleme tehnice
Sindromul Facebook se răspândește pe internet. Încă o rețea de socializare are probleme tehnice

Sindromul Facebook se răspândește pe internet. Încă o rețea de socializare are probleme tehnice

O nouă rețea de socializare are probleme și a picat spre dezamăgirea utilizatorilor care au semnalat situația.

Platforma Snapchat pare să fie afectată de aceleași probleme care au provocat căderea Facebook, în urmă cu o săptămână. Mai mulți utilizatori ai Snapchat au avut de suferit din cauza întreruperii serviciilor. Aceștia nu au putut trimite mesaje, începând de miercuri, 13 octombrie, de la prânz şi nu au putut posta fotografii pe story.

Căderea rețelei a fost semnalată pe platforma de socializare prin mesaje cu hashtagul #SnapchatDown. Acest lucru a fost confirmat cu ajutorul instrumentului Down Detector, care au înregistrat peste 7.000 de semnalări de incidente. Pagina Down Detector, un instrument popular de măsurare a site-urilor, arată că utilizatorii întâmpină probleme pe toate platformele de socializare.

Miercuri seara ritmul acestor alerte a scăzut, semn că situația a început să revină la normal. De altfel, reprezentanții Snapchat au semnalat că sunt pec ale să rezolve situația, iar lucrurile să revină la normal.

Cauza acestui incident nu este cunoscută, la acest moment, însă oficialii rețelei au precizat că nu este legată de un alt incident asemănător, care s-a produs tot miercuri. Este vorba despre văderea mai multor site-uri găzduite de OVHCloud. Acestea nu au putut fi accesate timp de o oră.

Facebook a avut probleme tehnice săptămâna trecută

Săptămâna trecută, Facebook și-a suspendat activitatea, pentru șase ore din cauza unor probleme tehnice. Platformele Facebook, Instagram și WhatsApp nu au funcționat pe nici un dispozitiv, iar mai mulți utilizatori au raportat probleme tehnice, la nivel mondial.

Se pare că ar fi fost vorba despre o eroare DNS (Sistem de nume de domeniu – trad.). DNS permite adreselor web să ducă utilizatorii la destinațiile lor. Remedierea situației a durat aproximativ șase ore, timp în care responsabilii Facebook au transmis un mesaj pentru utilizatori.

„Muncim ca lucrurile să revină la normal cât de repede posibil și ne cerem scuze pentru orice neplăcere creată”, a transmis oficialii Facebook pe Twitter.