Urmărind conturile de social media ale Simonei Halep, putem remarca că aceasta nu a felicitat-o pe  Iga Swiatek care a bătut-o ruşinos la Roland Garros.  În schimb, Simona Halep i-a transmis un mesaj de felicitare lui Rafael Nadal, după succesul din finala Roland Garros: scor 6-0, 6-2, 7-5, obţinut în faţa liderului mondial, Novak Djokovic.

Cu o zi înainte însa, numarul 2 WTA a ales să nu publice nimic pe paginile sale de socializare după încheierea finalei turneului feminin, în cadrul caruia Iga Swiatek (19 ani, 17 WTA) şi-a adjudecat primul Grand Slam al carierei sale.

Simona Halep, acuzată că este invidioasă pe poloneză

Tocmai din acest motiv, jurnalistul Radu Banciu a speculat că această tăcere ar veni din invidia Simonei, eliminată în optimile de finală, ciu scorul de 6-1, 6-2,  de către jucătoarea poloneză Iga Swiatek.

Am auzit că Simona Halep nu a felicitat-o pe Iga Swiatek, prima poloneză care a câştigat Roland Garros. Pe Nadal l-a felicitat pentru că probabil îi place de el şi sunt de acord. Doar nu o să îi placă de Swiatek… N-a felicitat-o în primul rând pentru că a bătut-o aia măr şi are o invidie, pentru că ea era în formă şi, dacă nu o bătea Swiatek, ar fi ajuns în finala. Mi se pare şi firesc. De ce trebuie s-o feliciti doar pentru că o face toată lumea? Dacă nu a făcut-o din raţiunile astea, bravo ei!”, a spus Radu Banciu în cadrul emisiunii Fotbal All Inclusive difuzată de Look Sport.
„Felicitari, Rafa! Esti un exemplu pentru toti in sportul nostru si cel mai bun pe care l-am vazut! Cel mai important, esti o persoana deosebita! Te respect, a fost mesajul scris de Simona Halep pe Twitter, dupa ce Nadal a castigat al 13-lea trofeu la Roland Garros.
@Simona_Halep: Congratulations Rafa. You’re an example to everyone in our sport and the best we’ve seen. Most importantly, a great person. Huge respect Rafael Nadal.