Halep renunță la încă un turneu. Fosta campioană a declinat invitația la Madrid

Halep renunță la încă un turneu. Fosta campioană a declinat invitația la Madrid Simona Halep se retrage de la turneul din Maroc. Sursa foto: Facebook

Simona Halep nu va participa la turneul de tenis de la Madrid, deși a primit o invitație din partea organizatorilor. Sportiva, care a suferit o problemă medicală la genunchi, pare că nu și-a revenit.

 

Jucătoarea de tenis a decis să nu participe nici la turneul Mutua Madrid Open, pentru care a primit un wild card din partea organizatorilor. Informația a fost prezentată de jurnaliștii sportivi de la publicația Marca. Tragerile la sorți pentru competiție sunt programate pentru duminică.

Simona Halep rămâne în afara terenului

Românca a decis să nu participe la competiția de tenis organizată în capitala Spaniei. Chiar dacă a primit un wild card din partea organizatorilor, Simona Halep nu se simte în formă. Potrivit publicației Marca, ea se resimte după o accidentare la genunchi care a împiedicat-o să participe și la turneul din Oeiras, Portugalia.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Halep, aflată pe locul 1.146 în clasamentul WTA, primise una dintre invitaţiile pentru tabloul principal al Mutua Madrid Open, a cărui tragere la sorţi are loc duminică. Românca a suferit o problemă la genunchi înainte de a se deplasa la Oeiras, în urmă cu două săptămâni. Ea încă nu s-a recuperat, astfel că a fost nevoită să se retragă de la turneul combinat pe care l-a câştigat în 2016”, a relatat publicația spaniolă de sport.

Simona Halep trebuia să participe la turneul de la Oeiras, din Portugalia (WTA 125). Jucătoarea de tenis s-a retras spunând că nu vrea să îşi grăbeacă revenirea. Ea a explicat că organismul său are nevoie de mai mult timp pentru a se obişnui cu revenirea la antrenamentele complete.

Simona Halep

Sursa foto: Facebook

Campioana a revenit la Miami Open

După decizia TAS prin care i-a fost redusă suspendarea pentru dopaj, Halep a primit wild card la Miami Open. Ea s-a oprit chiar din primul tur al competiției, fiind învinsă de Paula Badosa, scor 1-6, 6-4, 6-3. De atunci, Simona a mai primit două wild card-uri, însă a decliniat invitațiile. Mai întâi s-a retras de la Oeiras, iar acum de la Madrid.

Simona Halep pare că nu s-ar fi refăcut complet și preferă să nu riște o accidentare mai gravă. Ea nu se simte pregătită să joace la un turneu de anvergura celui de la Madrid, unul dintre cele mai importante din circuit. Debutul ei în noul sezon de zgură întârzie.

Simona Halep rămâne cu un singur meci jucat după verdictul dat de TAS.

Halep și Carlos Martinez

Sursa foto: Facebook

Simona Halep poate reveni la Roland Garros

Noul antrenor al sportivei românce, Carlos Martinez, s-a arătat încrezător în viitorul jucătoarei. El spune că Simona Halep ar putea participa la turneul de la Roland Garros, care începe pe 20 mai.

„Da, în principiu Simona va juca la Roland Garros. Sigur, îi trebuie un wild-card, dar cred că va fi prezentă la Paris. Și poate câștiga acest turneu de Mare Șlem. Simona se antrenează bine, nu mă plâng. Am văzut o Simona foarte bucuroasă, cu foame de a munci, de a-și demonstra ei însăși că se mai poate bate pentru titluri WTA. E foarte puternică, dar nu a uitat cele 20 de luni în care a suferit. Acum trebuie să avem puțină răbdare, pentru că ea vrea foarte mult, foarte repede. S-a văzut și în meciul cu Badosa că încă nu e în ritm”, a explicat Carlos Martinez.

Antrenorul a mai spus că i-a venit ușor să se înțeleagă cu Halep, deoarece aceasta are experiența competițională. El a precizat că mai sunt detalii de îmbunătățit.

„Am comunicat bine de la început, a fost ușor să ne înțelegem, cei care ajung numărul 1 sunt foarte buni deja, dar sunt mici lucruri care pot fi îmbunătățite”, a explicat Carlos Martinez într-un podcast găzduit de Daniel Spatz, citat de Eurosport.