În acest sens, acesta susține că, împreună cu ceilalți liberali, va depune o ințiativă legislativă pentru a reglementa situația angajaților cu contracte de muncă part-time Robert Sighiartău susține că angajații care lucrează part-time trebuie să contribuții aferente strict orelor de muncă pe care le prestează, fără să mai fie suprataxați pentru timpul în care lucrează.

„Trecem la acțiune pentru schimbarea în bine. Nedreptatea generată de supraimpozitarea contractelor part-time, care a dus la pierderea de locuri de muncă, trebuie să înceteze.

Orice român are dreptul să lucreze cât doreşte şi cât poate în timpul unei zile, iar dacă lucrează două ore sau patru ore, contribuţiile trebuie achitate la nivelul celor două ore, respectiv celor patru ore.

Luni voi depune la Camera Deputaţilor impreună cu colegii din PNL o inițiativă legislativă pentru a normaliza situaţia angajaţilor cu contracte part-time. Cine lucrează patru ore va plăti contribuţii aferente celor patru ore de muncă, cine lucrează două ore va plăti contribuţii pentru cele două ore. Toţi cei care fac parte din câmpul muncii trebuie să lucreze în condiţii de competitivitate economică, fără supraimpozitare şi fără suprataxare pe muncă.

Avem printre cele mai mari taxe pe angajaţi din întreaga UE şi un mediu fiscal neprietenos, ceea ce ne face mai puţin atractivi pentru investitori, fie ei români sau din afara ţării. România are nevoie urgentă de crearea de noi locuri de muncă pentru a avea o dezvoltare durabilă bazată pe o economie internă puternică.

Voi depune, de asemenea, o inițiativă legislativă pentru eliminarea supraaccizei la carburanți, introdusă de guvernarea PSD-ALDE, în goana ei disperată după bani, care a dus la scumpiri în lanț și a afectat negativ transportatorii și economia”, a scris pe Facebook Robert Sighiartău.